26 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 3782
Birouri noi pentru deputați (Foto)
26 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 3782

Birouri noi pentru deputați (Foto)

Deputații moldoveni se mută în birourile renovate din sediul nou al Parlamentului. Acestea sunt amplasate la etajele 3, 4, 5 și 6 după cum ne-a comunicat parlamentarul Sergiu Sîrbu.

Birourile sunt dotate cu mobilier nou, însă calculatoarele, aparatele de printat/ xeroxat, boxele și alte dispozitive au fost aduse din încăperile vechi în care parlamentarii își desfășurau activitatea. În noile cabinete, aleșii poporului au câte un dulap în care sunt amplasate "cu discreție" cîte un seif și un frigider mic. Unele birouri au anticamere comune în care de regulă stau asistenții deputaților. Alții, cum sunt cele ale șefilor de comisii - sunt mai mari, au anticameră separată, iar în interior au și mese mari pentru ședințe.

Pe coridor sunt amplasate canapele pentru persoanele care urmează să aștepte întrevederile cu deputații.

Din discuțiile avute cu Sergiu Sîrbu și președintele comisiei economie buget și finanțe - Ștefan Creangă - parlamentarii sunt bucuroși de noile condiții de lucru. Un singur neajuns le cam dă bătăi de cap: "pe uși nu sunt amplasate plăcuțe cu numele deputatului, iar ca să ne găsim trebuie să ne sunăm pe telefoanele mobile", ne-a spus amuzat Ștefan Creangă.

Pe aceleași etaje se regăsesc și birourile diferitor direcții ale Parlamentului, iar pe unele dintre ele se definitivează lucrările unor săli mari de ședință, cum este cea inaugurată vineri - Sala Europa. Tot pe coridoare sunt amplasate și veceurile.

Lucrările de reparaţie a clădirii Parlamentului au început după devastările din 7 aprilie, 2009.

În continuare vă prezentăm o galerie foto cu birourile deputaților la care au ajuns în vizită reporterii Deschide.MD:

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

deputat , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.