09 august 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 7683
O icoană făcătoare de minuni a ajuns la Chișinău
09 august 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 7683

O icoană făcătoare de minuni a ajuns la Chișinău

Sute de oameni au venit la Mănăstirea Sfîntul Mare Mucenic Teodor Tiron din Capitală pentru a întîlni Icoana Maicii Domnului "Umilenie". Icoana făcătoare de minuni are față dublă și a fost adusă din regiunea Breansk din Rusia. Acum două decenii, sfânta imagine nu era decît o filă de calendar.

Enoriașii au venit să se închine icoanei făcătoare de minuni în speranța ca aceasta îi va ajuta:

"Nici nu am cuvinte să spun totul. Toată nădejdea ne este la Maica Domnului. Numai ea, dacă ați observat, să cerem ceva, nu poate să ne refuze nicicînd".

"Ne rugăm pentru sănătate. Sănătatea noastră, eu singură nu-s prea sănătoasă, a familiei, a copiilor".

"Îi mulțumim Domnului că ne-a ajutat să venim să ne închinăm la această icoană sfîntă care ne aduce pace în sufletele noastre, liniște".

Preoții de la mănăstire spun că vor deschide porțile fiecărui enoriaș care va veni să se închine sfintei icoane.

"Noi ne bucurăm și credem și nădăjduim că sosirea acestei icoane va fi spre binele fiecărui creștin care va veni, se va închina, va cere și se va ruga către Maica Domnului", a spus Nicolae Roşca, arhimadritul Mănăstirii Ciuflea.

Icoana are o istorie neobișnuită. Acum 18 ani, Natalia Murașkina a cumpărat un calendar expirat cu chipul Maicii Domnului. Femeia l-a lipit pe perete, iar când îi era mai greu, se ruga acesteia. Într-o zi, un colț s-a dezlipit, iar femeia a observat pe verso chipul Fecioarei format din mirul pe care l-a emanat imaginea.

"A început să miroase ceva în casă și nu înțelegeam ce anume. Cele trei picături care au apărut, miroseau atât de frumos, de parcă eram în Paradis", a explicat Natalia Muraşkina, deținătoarea icoanei.

Mai târziu, reprezentanții bisericii din Rusia au transformat acest calendar într-o icoană cu față dublă. Credincioșii spun că aceasta tratează cancerul și infertilitatea femeilor. Icoana se va afla la Mănăstirea Ciuflea timp de două săptămîni.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

icoana , Chisinau , religie

Comentarii

 (1)
  • #1 Nik Răspunde Citează selecţia
    Вы что прикалываетесь? Из всех тупостей  это саамая тупейшая..и вообще даже не смешно...кто писал этот бред?

 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1216 locuitori

Doina este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doina Rumeanţev, Iasnaia Poleana. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1216 oameni. Satul Doina a fost menționat documentar în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.