01 iulie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 4013
Moldova și Ucraina au convenit să ridice restricțiile comerciale
01 iulie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 4013

Moldova și Ucraina au convenit să ridice restricțiile comerciale

Republica Moldova și Ucraina sînt dispuse să identifice soluții comerciale reciproc avantajoase și să restabilească relațiile comerciale dintre cele două țări, restricționate în prezent de unele bariere comerciale.

Potrivit Serviciului de presă al guvernului ucrainean, acordurile respective au fost obținute în cadrul unei convorbiri telefonice dintre prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman, și premierul Moldovei, Pavel Filip.

Șefii guvernelor ambelor țări au convenit să restabilească cît mai curînd activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene privind cooperarea economică, care nu s-a reunit din anul 2011.

Vladimir Groisman a menționat că această comisie interguvernamentală trebuie să devină un mecanism eficient și instituțional de bază pentru cooperarea bilaterală.

Părțile au discutat situația privind restricțiile existente în comerțul între cele două state și au convenit asupra identificării unor soluții reciproc avantajoase care vor permite să se stabilească o cooperare comercială completă.

Serviciul de presă al Guvernului Moldovei a comunicat că Pavel Filip și Vladimir Groisman au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor actuale privind cooperarea între cele două state, relațiile moldo-ucrainene și perspectivele de dezvoltare a acestora. Ei au menționat dinamica pozitivă a dezvoltării cooperării între guvernele ambelor țări și s-au pronunțat pentru intensificarea dialogului politic și cooperării multilaterale între Moldova și Ucraina.

De asemenea, în cadrul discuției s-a specificat necesitatea întrunirii eforturilor în contextul noilor provocări și probleme cu care se confruntă statele vecine, precum și importanța reluării activității Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene privind cooperarea economică, care nu a susținut ședințe din 2011.

Pavel Filip l-a invitat pe Vladimir Groisman să efectueze o vizită la Chişinău pentru a participa la evenimentele de celebrare a celei de-a 25-a aniversări a Independenţei Republicii Moldova, care se vor desfăşura pe 27 august 2016.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , Moldova , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.