24 mai 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 9738
În Moldova se produce prima combină de recoltat struguri
24 mai 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 9738

În Moldova se produce prima combină de recoltat struguri

În Moldova se pregătește lansarea primei combine de recoltare a strugurilor. Aceasta urmează a fi testată pe parcursul lunii septembrie și lansată în luna octombrie în cadrul expoziției Moldagroteh ce va avea loc în perioada 19.10.2016 - 22.10.2016 la Moldexpo.

Informații în acest sens au fost oferite de Botnaru Ghenadie, vicepreşedinte al Comitetului de conducere "DAAC-Hermes grup" S.A., responsabil de întreprinderile constructoare de maşini, sectorul agrar, comercializarea tehnicii agricole şi a pieselor de schimb pentru ea, în cadrul unei întîlniri cu membrii JCI.

Potrivit acestuia, compania se orientează nu doar pe livrarea acestora pe piața internă, dar și pe exportul uitilajelor, așa cum ele sunt produse doar în cîteva puncte ale lumii. Botnaru nu zis care va și fi prețul mașinii agricole.

Sursa: bani.md

Cuvinte cheie:

struguri , recoltă , tehnica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.