19 aprilie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 6095
Pensionarii ar putea beneficia de un supliment, numit pensie de bază
19 aprilie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 6095

Pensionarii ar putea beneficia de un supliment, numit pensie de bază

Pensionarii ar putea beneficia de un supliment de 180 de lei, numit pensie de bază. Iniţiativa vine din parea Ministerului Muncii. În prezent, statul oferă un suport financiar suplimentar doar persoanelor care au un venit sub nivelul minimului de existenţă, de 1.500 de lei.

"Pensia de bază urma să substituie suportul financiar de stat, să fie acordată tuturor beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă, indiferent de mărimea pensiei şi va fi acordată în sumă unică pentru toţi beneficiarii de pensii. Din punctul nostru de vedere aceste mecanism ar scoate întrebarea, că persoanele după indexarea pensiei, anumite persoane nu beneficiază de suport financiar de stat", a afirmat viceministrul Muncii, Laura Grecu.

La 1 aprilie, pensiile au fost indexate cu 10 la sută. Astfel, contribuţiile lunare au crescut, în medie, cu 119 lei. După indexare, aproximativ 36 de mii de pensionari au depăşit nivelul minimului de existenţă şi, în aceste condiţii, au fost lipsiţi de ajutorul suplimentar din partea statului. Acest suport variază, în prezent, între o sută şi 180 de lei. În Moldova sunt peste 520 de mii de pensionari. 

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

pensie , pensionarii , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2577 locuitori

Copceac este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2577 de oameni. Satul Copceac a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.