11 ianuarie 2016, 11:03 Realitatea moldovenească views 5081
Tariful pentru gaz va fi revizuit din nou săptămîna viitoare
11 ianuarie 2016, 11:03 Realitatea moldovenească views 5081

Tariful pentru gaz va fi revizuit din nou săptămîna viitoare

Moldovenii vor afla peste cinci zile cât vor plăti pentru gazele naturale. Consiliul de Administraţie al ANRE anunţă pentru miercuri, 13 ianuarie 2016, ora 10.00, desfăşurarea unei şedinţe publice la care va fi examinat şi supus aprobării proiectul de modificare a Metodologiei de calculare şi aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale.

Astfrl, majorarea de 10 la sută a tarifului la gaz, aprobată în noiembrie, s-ar putea înjumătăţi. Şi asta după ce Parlamentul a votat în lectură finală anularea controversatului amendament „Furdui", prevedere ce a pus pe umerii consumatorilor cheltuielile pentru tranzitarea gazului.

Iniţiativa a venit din partea şefului Comisiei Economiei, care spune că menţinerea acestui amendament contravine normelor legale internaţionale, cauzând scumpiri la gaz. Astfel, ANRE urmează să-şi revadă tarifele.

Amintim că amendamentul controversat aparţine fostului deputat PLDM Simion Furdui şi a fost votat în iulie 2014. Potrivit experţilor în energetică, modificarea înseamnă o povară financiară de circa 800 de mii de lei în fiecare zi pentru consumatori, ceea ce a dus la majorarea cu 10 la sută a tarifului pentru gaze.

 


Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

tarife , gaz , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Populația:
425 locuitori
Prima atestare:

Rusca este un sat din cadrul comunei Lăpușna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 425 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.