22 decembrie 2015, 11:30 Realitatea moldovenească views 4841
ANRE a iniţiat procedura de revizuire a tarifelor la gaze
22 decembrie 2015, 11:30 Realitatea moldovenească views 4841

ANRE a iniţiat procedura de revizuire a tarifelor la gaze

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a iniţiat procedura de revizuire a tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali după anularea în Parlament a așa-numitului amendament Furdui.

Potrivit ANRE, după publicarea la 18 decembrie curent în Monitorul Oficial a Legii privind modificarea Legii cu privire la gazele naturale, adică abrogarea amendamentului Furdui, regulatorul energetic a iniţiat la 21 decembrie procedura de consultări publice pe marginea proiectului de modificare a Metodologiei de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale.

Potrivit documentului, tariful pentru serviciul de transport al gazelor naturale nu va mai include cheltuielile întreprinderii Moldovatransgaz legate de serviciile de transport internațional al gazelor naturale în regim de tranzit. Totodată, veniturile companiei obținute de pe urma prestării serviciilor de transport internaţional al gazelor vor fi incluse în calculul tarifelor, ceea ce, în general, va contribui la reducerea tarifelor la gaze pentru consumatorii finali, majorate ultima dată inclusiv din cauza faptului că în urma aplicării amendamentului Furdui toate cheltuielile companiei Moldovatransgaz legate de serviciile de transport internațional al gazelor naturale au fost incluse în tariful general pentru serviciul de transport al gazelor prin rețelele ei, care a fost majorat de 16 ori. Anterior s-a mai comunicat că ANRE are 15 zile la dispoziţie pentru a aduce tarifele la gaze în conformitate cu noile modificări, ce prevăd abrogarea amendamentului Furdui.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , tarife , consumatori , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.