14 decembrie 2015, 10:41 Realitatea moldovenească views 8496
Cîți oameni dependenţi de jocurile de noroc există în Moldova
14 decembrie 2015, 10:41 Realitatea moldovenească views 8496

Cîți oameni dependenţi de jocurile de noroc există în Moldova

În Statele Unite ale Americii sunt cinci milione de oameni dependenţi de jocurile de noroc, în Rusia - două milioane, iar în România - 150.000. În ţara noastră nu există o statistică oficială în acest sens.

Potrivit comunităţii jucătorilor anonimi din Moldova, în prezent, aproape 10.000 de tineri au căpătat o dependenţă pentru aceste jocuri.

Citeşte şi: Statistică surprinzătoare! Câţi bani cheltuie moldovenii ZILNIC la jocurile de noroc

Psihologii spun că dependenţa de păcănele este la fel de puternică şi periculoasăprecum față de cea de alcool sau droguri. Odată căpătată, aceasta se transformă într-o deprindere psihologică și nu poate fi tratată definitiv.

Dependența provoacă stări de nervozitate, emoții negative, dar și situații conflictuale. Specialiștii spun că, de cele mai multe ori, neînțelegerile apar din cauza pierderilor financiare importante.

Statisticile arată că, de cele mai multe ori, printre victime sunt persoanele care își pierd locul de muncă, se confruntă cu probleme financiare sau au neînţelegeri în familie și cu prietenii.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

jocuri , dependenta , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
690 locuitori

Grinăuţi-Raia este un sat din cadrul comunei Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 690 de oameni. Satul Grinăuți-Raia a fost atestat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.