24 noiembrie 2015, 15:03 Realitatea moldovenească views 5944
România va deveni unul dintre cei mai mari consumatori de vinuri moldoveneşti
24 noiembrie 2015, 15:03 Realitatea moldovenească views 5944

România va deveni unul dintre cei mai mari consumatori de vinuri moldoveneşti

Moldova a majorat considerabil exportul de vinuri în România, iar peste cîţiva ani ţara vecină va deveni piaţa nr.1 pentru desfacerea vinurilor moldoveneşti de calitate. Acest fapt l-a declarat directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului Dumitru Munteanu, comentînd participarea a 23 de companii vinicole moldoveneşti la expoziţia „Good Wine" de la Bucureşti, în cadrul căreia ele au prezentat peste 200 de vinuri pe un stand comun cu brandul „Wine of Moldova", relatează NOI.md.

El s-a arătat mulţumit de faptul că la Expoziţia care a avut loc în perioada 20-22 noiembrie s-a reuşit să se demonstreze amatorilor de vinuri din România noile repere de identitate şi calitate ale vinurilor moldoveneşti, obţinute în urma implementării reformelor din ultimii ani.

Dumitru Munteanu a specificat că vinurile moldoveneşti deja au reuşit să cucerească inimile numeroşilor amatori și cunoscători de vinuri din România, fapt confirmat de creşterea excepţională a exportului de vinuri în România – circa 173 la sută faţă de anul trecut. El a menţionat că 22 de companii vinicole din Moldova îşi comercializează vinurile pe piaţa românească.

"În acest ritm, în doar cîțiva ani, Romania va deveni piața nr. 1 pentru vinurile de calitate din Moldova", a declarat directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Romania , vin , export

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.