24 noiembrie 2015, 11:02 Realitatea moldovenească views 5585
Pavilionul Moldovei, unul din cei mai originali la Expo Milano 2015
24 noiembrie 2015, 11:02 Realitatea moldovenească views 5585

Pavilionul Moldovei, unul din cei mai originali la Expo Milano 2015

Moldova se numără printre câştigătorii premiului de originalitate la Expo Milano 2015. 11 state, printre care ţara noastră, au fost incluse de Organizaţia internaţională "Idea Tops", într-un clasament al ţărilor cu cel mai original pavilion.

"Am avut această şansă şi ocazie să vizitez pentru o zi expoziţia Milano şi într-adevăr a fost o demonstraţie şi pentru noi, de o capacitate de design, de originalitate şi creativitate în domeniul arhitectural şi care cred că este şi un plus asupra altor aspecte economice şi culturale", a declarat ministrul în exerciţiu al Economiei, Stephane Bride.

Ceremonia oficială de înmânare a premiilor va avea loc în data de trei decembrie în oraşul Shenzhen din China. Moldova va fi reprezentată la eveniment de unul dintre autorii pavilionului, Pavel Brăila.

Expoziţia internaţională "Expo Milano" s-a desfăşurat în perioada 1 mai - 31 octombrie. Ţara noastră a participat pentru prima dată la acest eveniment cu propriul pavilion.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Milano , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.