10 noiembrie 2015, 10:05 Realitatea moldovenească views 5071
Apă-Canal solicită să fie majorat tariful la apă
10 noiembrie 2015, 10:05 Realitatea moldovenească views 5071

Apă-Canal solicită să fie majorat tariful la apă

Întreprinderea Apă-Canal a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică să fie majorat tariful la apă. Reprezentanții instituției susțin că odată cu majorarea tarifului la energia electrică, întreprinderea va avea costuri anuale suplimentare de milioane de lei.

”Energia electrică are o pondere de 10% la serviciul de alimentare cu apă. De aceea, tarifele la energia electrică influențează și costurile întreprinderii noastre. Anual, o să avem costuri suplimentare de 14 milioane doar pentru aceste diferențe de tarif la energia electrică”, a declarat directorul tehnic al ”Apă-Canal”, Vitalie Midari.

Totodată, Midari a menționat că întreprinderea nu a solicitat anumite tarife, ci a prezentat costurile la ANRE, iar după ce acestea vor fi analizare, ANRE va decide care vor fi noile tarife. 

În prezent, tariful pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare furnizate de către S.A. „Apă-Canal Chişinău” este de 9,19 lei.

Realitatea.md amintește că, începând cu ziua de astăzi, au intrat în vigoare tarifele la energia electrică aprobate în luna iulie de către ANRE.

 

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

apa , Apă-Canal , tarife

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.