03 noiembrie 2015, 14:15 Realitatea moldovenească views 4748
Un grup de experți suedezi vor ajuta ANRE să calculeze noile tarife la energia electrică și gaze
03 noiembrie 2015, 14:15 Realitatea moldovenească views 4748

Un grup de experți suedezi vor ajuta ANRE să calculeze noile tarife la energia electrică și gaze

În perioada 2-13 noiembrie, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va beneficia de asistenţă tehnică acordată de doi experţi în domeniul energetic de la compania de consultanţă suedeză Sweco/Grontmij. Programul de asistenţă este realizat cu suportul Suediei, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al ANRE.

Potrivit agendei acestui program, experţii străini urmează să examineze rapoartele de audit extern asupra calculelor noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale, prezentate la ANRE de companiile din sectorul electroenergetic şi cel al gazelor naturale, metodologiile de calculare a tarifelor, aplicînd astfel cele mai bune practici de reglementare.

În finalul vizitei sale la Chişinău, experţii din cadrul companiei Sweco vor prezenta concluziile şi recomandările sale referitoare la conţinutul rapoartelor de audit extern, metodologiile de calculare şi stabilire a tarifelor, precum şi asupra situaţiei actuale în sectorul energetic al Republicii Moldova.

Compania Sweco este o companie de top în domeniul de consultanță din spațiul european în domeniul tehnologiilor, mediului și arhitecturii. Anual experţii de la Sweco efectuează studii în aproximativ 70 de state ale lumii. În anii 2008-2009 Sweco a participat la un proiect de asistenţă acordat ANRE de Regatul Suediei. În aceeaşi perioadă compania Sweco a efectuat auditul tehnic şi economic al SA "Termocom" .

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

tarife , gaz , energie electrică , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
514 locuitori

Socoleni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 locuitori. Satul Socoleni a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.