08 octombrie 2015, 16:18 Realitatea moldovenească views 8005
FMI: Tarifele majorate pentru lumină, gaz şi căldură trebuie să intre în vigoare pînă la începutul iernii
08 octombrie 2015, 16:18 Realitatea moldovenească views 8005

FMI: Tarifele majorate pentru lumină, gaz şi căldură trebuie să intre în vigoare pînă la începutul iernii

Tarifele majorate pentru lumină, gaz şi căldură trebuie să intre în vigoare până la începutul iernii. Este recomandarea pe care Fondul Monetar Internaţional a făcut-o pentru Guvernul de la Chişinău, relatează Mesager.

După două săptămâni petrecute la Chișinău, misiunea FMI a difuzat un comunicat de presă în care șefa delegației, Ivanna Vladkova-Hollar, anunță că tărăgănarea ajustării tarifelor generează pierderi și arierate în lanț pe întreg sectorul energetic. Tot zilele acestea, Banca Mondială a prezentat un studiu în care se menţionează că costurile la energia termică şi electrică urmează să evolueze gradual, în funcţie de mai mulţi parametri şi factori. Totodată, experţii au prezentat o serie de propuneri privind ajustarea programelor de asistenţă socială în vederea compensării eventualelor majorări ale costurilor la energie, remarcând faptul că Republica Moldova dispune de un sistem potrivit de asistenţă socială.

Potrivit Băncii Mondiale, tarifele la curent și căldură ar urma să crească progresiv până în anul 2020.

Instituția financiară internațională a alocat 40 milioane USD pentru restructurarea sectorului termoenergetic din Chișinău, care prevede modernizarea rețelelor și eficientizarea termocentralelor.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

FMI , tarife , gaz , lumina , incalzire , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.