01 august 2015, 17:40 Realitatea moldovenească views 6150
Preferinţele deputaţilor în vacanţă
01 august 2015, 17:40 Realitatea moldovenească views 6150

Preferinţele deputaţilor în vacanţă

La mare, la munte, însoţiţi de familie sau de prieteni. Aleşii poporului au intrat oficial în vacanţă, iar acum pot pleca şi la odihnă. Dacă unii spun că vor profita de timpul liber pentru a se odihni, sau pentru a avea grijă de sănătate, alţii vor munci. Parlamentarii vor reveni în sala de şedinţe a plenului la toamnă, relatează Mesager.

Pe o plajă însorită, la munte sau într-un oraş mai aglomerat, majoritatea parlamentarilor spun că vor să acumuleze noi puteri pentru sesiunea din toamnă. Nu toţi însă şi-au planificat vacanţa.

„Câteva zile la mare cu copiii şi cu soţia, după aceea o mică deplasare la soţie acasă, în Cehia, şi totodată, aici în Chişinău. Vom încerca să recuperăm din lucrurile nerealizate sau neîntârziate. Ultimul timp am plecat în Turcia şi Grecia. Anul ăsta mai vedem", afirmă Andrian Candu, președintele Parlamentului.

„Mă gândeam că o să lucrăm încă o săptămână, de aceea am fost luat prin surprindere. Cel puţin nepoţii o să mă terorizeze să plecăm în vacanţă. Eu mai mult spre apă minerală, ei mai mult la scăldat, aşa că găsim un compromis", spune Dumitru Diacov, deputat PDM.

„Din păcate, mulţi prieteni sunt peste hotarele ţării, de aceea, primul lucru o să-i vizitez pe ei. Am să încep cu România, şi părinţii la ţară am să-i vizitez. La început cu maşina, mai apoi dacă va fi mai departe, am să apelez şi la avion", susține Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM.

Unii parlamentari spun că vor alege o destinaţie benefică sănătăţii. Sunt şi deputaţi care susţin că toată luna august vor lucra.

„M-a prins gândul că nu mai sunt preşedintele comisiei, nu mai trebuie să rămân două săptămâni după anunţarea vacanţei pentru a semna toate documentele, a redacta ultimele legi. Nu m-am gândit, dar cred că o să plecăm undeva cu prietenii mei. Odihna va fi dedicată sănătăţii", declară Chiril Lucinschi, deputat PLDM.

„Peste câteva zile, al treilea băieţel împlineşte șapte luni. Cu un copil mic e greu să planifici să pleci undeva. Soţia şi băieţii mai mari insistă să mergem undeva la odihnă, nuştiu, vedem. Cu copilul mic, turismul local este o soluţie potrivită", spune Igor Dodon, președintele PSRM.

O nouă sesiune a Parlamentului va începe la toamnă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

deputat , moldovenii , vacanta , odihna , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1939
Populația:
964 locuitori

Saharna Nouă este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciușca, Saharna Nouă, Saharna. Satul Saharna Nouă este situate la o distanță de 15 km de orașul Rezina și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Saharna Nouă a fost înființat în anul 1939.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.