28 iulie 2015, 12:31 Realitatea moldovenească views 8397
Tranzitul de cărbune rusesc în Moldova este blocat de Ucraina
Foto: mpsh.ru
28 iulie 2015, 12:31 Realitatea moldovenească views 8397

Tranzitul de cărbune rusesc în Moldova este blocat de Ucraina

Ucraina a blocat tranzitul de cărbune rusesc prin Odessa pentru consumatorii din Moldova. Acest fapt îl comunică presa ucraineană, care menționează că informația corespunzătoare difuzată inițial de importatorii moldoveni care au anunțat reținerea la frontiera moldo-ucraineană a vagoanelor cu aproximativ o mie de tone de cărbune pentru distribuitorii din Moldova a fost confirmată de Serviciul Vamal al Ucrainei, relatează NOI.md.

Potrivit informației existente, reținerea lotului de cărbune transportat în Moldova a fost efectuată în cadrul luptei Serviciului de Securitate al Ucrainei cu contrabanda de cărbune prin firmele de o zi de pe teritoriul Donbassului, necontrolat de partea ucraineană. Totodată, reprezentanții companiilor importatoare moldovenești au declarat că procură cărbunele de la una dintre cele mai mari mine rusești, ai cărei proprietari sînt cetățeni ai Ucrainei.

„Toți partenerii noștri sînt firme serioase, cunoscute, cu istorie", a menționat reprezentantul unei companii moldovenești care așteaptă marfa. Potrivit lui, reținerile în livrarea combustibilului au un impact negativ asupra pregătirilor către iarnă. „Noi completăm rezervele de cărbune destinate livrării consumatorilor finali. Amînarea termenului de livrare și incertitudinea completă ne fac să identificăm variante alternative", a spus interlocutorul.

În opinia observatorilor, în urma situației create Moldova ar putea găsi alte căi de livrare a cărbunelui sau trece la combustibili alternativi.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , Moldova , import , frontiera , vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.