27 iulie 2015, 15:18 Realitatea moldovenească views 7897
La Pașcani va fi inaugurată fabrica de producere a peleţilor din biomasă
Foto: facebook.com
27 iulie 2015, 15:18 Realitatea moldovenească views 7897

La Pașcani va fi inaugurată fabrica de producere a peleţilor din biomasă

Unitatea de implementare şi administrare a Proiectului Creşterii Producţiei Alimentare (2kr) dă în exploatare fabrica de producere a peleţilor din biomasă, construită în cadrul implementării proiectului de utilizare eficientă a combustibilului solid din biomasă. Evenimentul va avea loc pe 30 iulie 2015, ora 11.00, la Institutul de Fitotehnie "Porumbeni", din satul Paşcani, raionul Criuleni.

Ceremonia este organizată şi cu ocazia împlinirii a 15 ani de implementare a Proiectului de asistenţă pentru fermierii neprivilegiaţi.

  1. Obiectivele principale ale acestor proiecte, realizate din contul granturilor acordate Republicii Moldova de către Guvernul Japoniei, sînt următoarele:
  2. Instalarea în licee, gimnazii şi grădiniţe din localităţile rurale, a 25 de cazane moderne, fabricate în Japonia, care funcţionează pe bază de combustibil solid din biomasă şi construcţia unei fabrici de producere a peleţilor din deşeuri agricole, pentru asigurarea acestor instituţii cu combustibil din biomasă, îmbunătăţind astfel condiţiile de educaţie şi studii ale copiilor.Crearea pentru agricultorii din tara noastră a condiţiilor accesibile şi avantajoase de procurare a tehnicii agricole noi, cu achitarea costului în rate şi utilizarea acesteia la creşterea producţiei alimentare. Pînă în prezent, producătorilor agricoli le-au fost livrate peste 7 500 unităţi de tehnică agricolă nouă.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

proiect , uzina , Moldova , fermieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1652
Populația:
5325 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Drochia. Chetrosu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5325 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1652.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.