21 mai 2015, 16:00 Realitatea moldovenească views 6495
Moldova și România au semnat un memorandum privind prelungirea gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău
21 mai 2015, 16:00 Realitatea moldovenească views 6495

Moldova și România au semnat un memorandum privind prelungirea gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău

Prim-miniștrii Republicii Moldova și României, Chiril Gaburici și Victor Ponta, au semnat astăzi, cu ocazia vizitei la Chișinău a premierului român, un Memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și de energie electrică între R. Moldova și România, informează MOLDPRES.

În memorandum se specifică despre prelungirea gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău, pe teritoriul R. Moldova, și pînă la Onești, de partea României, și interconexiunea electrică Isaccea – Vulcăneşti – Chişinău.

„Odată cu aceasta se creează premize pentru integrarea R. Moldova pe piața energetică a Europei. Aceasta nu înseamnă renunțarea la alți furnizori, dar asigurarea stabilității energetice", a menționat Chiril Gaburici.

La rîndul său, premierul român a declarat că România este principalul partener de sprijin pentru R. Moldova și că și-ar dori ca „gazul, energia electrică, autostrăzile din România să treacă Prutul".

Cît despre cazul cetățeanului român, căruia nu i s-a permis intrarea în R. Moldova, Ponta a declarat că „doar justiția se poate expune pe acest caz".

Prim-ministrul României, Victor Ponta, se află într-o vizită de o zi în R. Moldova. Acesta urmează să aibă o întrevedere și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. Ultima vizită întreprinsă de Victor Ponta la Chișinău a fost pe 10 octombrie 2014.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.