24 aprilie 2015, 15:27 Realitatea moldovenească views 8597
Un cetățean al Rusiei a migrat ilegal în R. Moldova (FOTO)
24 aprilie 2015, 15:27 Realitatea moldovenească views 8597

Un cetățean al Rusiei a migrat ilegal în R. Moldova (FOTO)

Recent, ofiţerii secției Nord a Direcției combaterea șederii ilegale a străinilor a Biroului migraţie şi azil (BMA) al MAI, au reținut un străin - cetăţean al Federației Ruse, cu vîrsta de 32 ani, care nu putea să-și justifice prezența pe teritoriul țării.

Conform informațiiilor publicate de BMA, la sfîrșitul anului 2013, întrînd în cărdășie cu 4 cetăţeni ai Republicii Moldova, acesta a decis să plece din or. Moscova spre Moldova, deşi era debitor de stat pentru neachitarea pensiei alimentare şi autorităţile ruse i-au interzis părăsirea teritoriului ţării.

Grupul de „afaceriști" din componenţa cărora făceau parte şi doi şoferi de pe ruta internaţională Bălți-Moscova-Bălți, contra sumei de 1000 dolari SUA fiecare, l-au „ajutat" pe străin să ajungă în R. Moldova. Pentru eludarea controalelor la frontiera Federaţiei Ruse, frontiera Ucrainei şi frontiera Republicii Moldova, şoferii au amenajat un spaţiu special în veceul din autobuz, în care „turistul" a şi ajuns în Moldova.

La moment, grupul de persoane implicate în organizarea migraţiei ilegale sînt cercetați în cadrul cauzei penale pornite pe elementele infracțiunii prevăzute de art.3621 alin. (2) lit.c) Cod penal (organizarea migrației ilegale de două sau mai multe persoane) și riscă închisoare de la 3 pînă la 5 ani, sau amendă în mărime de la 2000 pînă la 3000 de unități convenționale.

Iar „călătorul" străin se află în custodie publică şi, după definitivarea formalităților, va fi îndepărtat în țara de origine, în privinţa lui fiind instituită şi interdicţie – nepermiterea intrării în Republica Moldova pentru o perioadă de 5 ani.

Pentru a evita riscurile şederii ilegale în Republica Moldova şi asigurarea procedurilor admisiei legale în ţara noastră, străinii şi cetaţenii ţării noastre pot consulta Biroului migraţie şi azil al MAI.

Sursa: www.bma.gov.md

Cuvinte cheie:

Moldova , ilegal , migratie

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.