24 aprilie 2015, 12:07 Realitatea moldovenească views 8926
Maia Sandu a aflat multe lucruri noi din raportul Kroll
24 aprilie 2015, 12:07 Realitatea moldovenească views 8926

Maia Sandu a aflat multe lucruri noi din raportul Kroll

Despre aceasta dar şi alte teme importante, a vorbit aseară ministrul Educaţiei Maia Sandu, în cadrul emisiunii "InterPol".

Ea a reiterat din nou că, raportul Kroll trebuie să fie făcut public. Maia Sandu a ţinut să precizeze că, nu poate oferi detalii ale acestei investigaţii, pentru că a semnat un angajament de a nu divulga detalii din raport. Solicitarea fiind chiar din partea companiei Kroll. Ministrul doar a menţionat că, în acest document este descris cum au evoluat lucrurile. "Am aflat multe lucruri noi din raportul Kroll. Apar şi nume de persoane din prima linie, dar care nu sunt anchetate. Întrebarea mea este, de ce aceste persoane sunt în libertate. Pentru că ele sunt primele care trebuie anchetate. Am primit doar un răspuns că, Procuratura lucrează. Aşa că trebuie să fie pusă presiunea societăţii în cazul dat. Cred totuşi că raportul va fi făcut public. Sunt gata să merg să discut cu cei de la Kroll, pentru a-i putea convinge că merită să-şi asume riscul şi să facă public acest document. Soarta acestui Guvern depinde de faptul dacă lucrurile vor începe să se clarifice sau nu".

Maia Sandu a dat de înţeles că, dacă instituţiile competente nu vor face faţă situaţiei create, ea ar putea părăsi cabinetul de miniştri.
"Dacă va fi clar că nu există voinţă politică si în 2-3 luni nu se mişcă nimic, evident că atunci o să-mi fac singura concluzie dacă vreau să rămân în continuare să fac un sacrificiu. Depinde ce se întâmplă. Nu vreau să lucrez pentru o guvernare care nu lucrează în interesul cetăţeanului".

Tot la "InterPol", Maia Sandu a fost rugată să comenteze situaţia cu diploma primului ministru. Funcţionara a spus că, cel mai indicat ar fi ca întrebarea să fie adresată chiar premierului. Pentru că, pe moment, ministerul nu a reuşit să clarifice lucrurile în cazul dat.

Fiind întrebată dacă se vede pe viitor în funcţia de prim-ministru, Maia Sandu a spus că nu are astfel de ambiţii. Dar ar putea accepta doar în cazul în care, ar putea forma personal echipa cu care să activeze.

Vorbind despre domeniul educaţiei, ministra a menţionat că, salariile pedagogilor trebuie să fie majorate cu peste 20%. Pentru că, dacă nu vor exista majorări, nu se vor putea face nici mari reforme în domeniul dat.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , banca , Moldova , furt

Comentarii

 (1)
  • #1 gfghjjkk Răspunde Citează selecţia
    Судя по ее словам ничего не скажут открыто.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.