23 aprilie 2015, 17:23 Realitatea moldovenească views 7560
Indemnizaţia unică la naştere ar putea creşte
23 aprilie 2015, 17:23 Realitatea moldovenească views 7560

Indemnizaţia unică la naştere ar putea creşte

Veste bună pentru viitoarele mămici. Indemnizaţia unică la naştere ar putea creşte cu 2.400 de lei şi va ajunge la 5.500 de lei.

Propunerea vine din partea Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a propus câteva politici. Una dintre ele este inclusiv modificarea modalităţii de stabilire a indemnizaţiei la naştere care va avea ca rezultat o creştere a mărimii acesteia. Noi propunem, printr-o politică clară, ca această majorare să crească fiind corelată cu un indicator – coşul minim de consum, câte cheltuieli are o familie atunci când se naşte un copil", a declarat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan.

Ruxanda Glavan a mai spus că au fost iniţiate discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, pentru a identifica resursele financiare pentru majorarea indemnizaţiei unice.

Precedenta majorare a acestei alocaţii a avut loc în luna februarie a anului trecut. Atunci, indemnizaţia a crescut cu 500 de lei şi a ajuns la 3.100 de lei.

Sursa: diez.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
1648 locuitori

Porumbeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Porumbeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Satul Porumbeşti a fost menționat documentar în anul 1822.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.