23 aprilie 2015, 16:05 Realitatea moldovenească views 6133
Salariile cadrelor medicale vor fi majorate, posibil, către anul 2020
23 aprilie 2015, 16:05 Realitatea moldovenească views 6133

Salariile cadrelor medicale vor fi majorate, posibil, către anul 2020

Este planificat ca salariile cadrelor medicale să fie majorate către anul 2020. Conform strategiei elaborate, mecanismul de remunerare se va baza pe rezultate și nu va depinde de calificarea și stagiul de muncă al personalului. Opiniile cu privire la acest subiect sînt împărțite.

"În cadrul sistemului de sănătate remunerarea muncii ar trebui să fie într-atît de motivantă, încît angajatul să-şi preţuiască locul de muncă", a spus coordonatorul Centrului pentru Politici şi Analize în Sănătate", Ghenadie Ţurcan.

"Eu consider că este nechibzuit şi imprudent să nu se ia în considerare vechimea în muncă și calificarea medicului. Activitatea de lungă durată desfăşurată în calitate de medic, experiența acumulată şi joacă, tocmai, un rol important în medicină".

Salariul mediu al unui medic este de 4.000 de lei, în timp ce salariul minim al lucrătorului medical constituie aproximativ 1.200 de lei.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

medic , salarii , Moldova , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.