12 ianuarie 2015, 14:57 Realitatea moldovenească views 14406
Marea victorie a lui Ştefan cel Mare în bătălia de la Vaslui
Foto: voievod.org
12 ianuarie 2015, 14:57 Realitatea moldovenească views 14406

Marea victorie a lui Ştefan cel Mare în bătălia de la Vaslui

Mişcarea de Tineret „Voievod" a organizat cu ocazia marcării marii victorii a Oastei Moldoveneşti în bătălia de la Vaslui următoarele evenimente, care au avut loc pe parcursul săptămînii trecute.

În particular, pe teritoriul întregii Moldove au fost susţinute seminare istorice, în cadrul cărora copiilor li s-a arătat unele din cele mai importante repere ale istoriei Moldovei, bătălii şi victorii mari ale moldovenilor. În afară de aceasta, a fost organizată o victorină, dedicată gospodarilor şi voievozilor din Moldova şi participării lor la lupte. În cadrul victorinei copiii au manifestat cunoştinţele în istorie, în special în bătăliile cîştigate de strămoşii noştri glorioşi.

La 10 ianuarie Federaţia „Voievod" a participat la depunerea florilor la monumentul lui Ştefan cel Mare, după care au vizitat cu copiii muzeul de istorie.

Pe parcursul săptămînii a fost organizată o conferinţă, în cadrul căreia istoricii şi savanţii de vază, precum şi oaspeţii de onoare şi sportivii din Moldova au dezbatut problemele ce ţin de predarea istoriei Moldovei şi studierea istoriei moldovenilor pe parcursul secolelor.

Sursa: www.voievod.org

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.