19 martie 2014, 10:03 Realitatea moldovenească views 8130
Chişinăul va găzdui festivalul filmului francofon
Foto: europalibera.org
19 martie 2014, 10:03 Realitatea moldovenească views 8130

Chişinăul va găzdui festivalul filmului francofon

Festivalul Filmului Francofon, ediţia a 14-ea, se va desfăşura la Chişinău între 22 şi 30 martie. Totodată, festivalul va avea loc la Tiraspol pe 24 martie şi în oraşul Bălţi pe 26 martie, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al Alianţei Franceze din Moldova.

În cadrul festivalului vor fi proiectate 14 filme recente. Vor fi prezentate atît pelicule ale regizorilor francofoni renumiţi, cît şi noi talente.

Publicul va putea să vizioneze, de asemenea, filme apreciate de critici, cum ar fi "Ernest et Célestine", care a obţinut Premiul "César" pentru Cel mai bun film de animaţie în 2013. Filmul "Amour" a cîştigat Premiul "Palme d'Or" la Festivalul de la Cannes în 2012, precum şi Premiul "César" pentru Cel mai bun film francez în 2012.

Inaugurarea oficială a festivalului va avea loc sîmbătă, 22 martie, la Cinematograful "Gaudeamus" din Chişinău.

Pentru prima dată în cei 14 de ani de existenţă, Festivalul Filmului Francofon va fi încheiat cu proiecţia unui film canadian. Astfel, proiecţia peliculei "Diego Star" va avea loc în prezenţa regizorului ei, Frédérick Pelletier.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie , Festival , Chisinau , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
672 locuitori

Moldoveanca este un sat din cadrul comunei Logofteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 672 de oameni. Satul Moldovenca a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.