Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
09 iulie 2021, 15:00 Diaspora moldovenească views 3765
Migranții moldoveni din Rusia ar putea fi obligați să primească un document unic electronic
09 iulie 2021, 15:00 Diaspora moldovenească views 3765

Migranții moldoveni din Rusia ar putea fi obligați să primească un document unic electronic

Pentru a rămîne în Rusia migranții vor trebui să primească un document unic cu sistem electronic, care va fi emis pentru 10 ani. Acest lucru este menționat în proiectul de lege elaborat de Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse, transmite TASS.

"Documentul unic care atestă identitatea cetățeanului străin pe teritoriul Federației Ruse, cu un sistem electronic de stocare a datelor, va fi emis cetățeanului străin la cererea depusă la organul teritorial al autorității executive federale în domeniul afacerilor interne, în mod direct, prin intermediul unei organizații subordonate acestuia sau în format electronic", se spune în proiectul de lege. În el se menționează faptul că perioada de valabilitate a documentului unic este de 10 ani, după care trebuie schimbat. Documentul unic este produs în baza tehnologiilor autohtone pe produse tipărite protejate.

Proiectul de lege prevede că cetățenii străini vor putea primi documentul unic electronic după ce vor efectua amprentarea obligatorie și se vor fotografia. De asemenea, o condiție esențială pentru obținerea cărții de identitate a migrantului în Rusia este efectuarea unui examen medical care să confirme absența dependenței de droguri și a bolilor infecțioase care pot reprezenta un pericol pentru ceilalți. În plus, cetățeanul străin nu trebuie să fie infectat cu HIV, să aibă o poliță de asigurare medicală voluntară sau obligatorie, trebuie să plătească o taxă de stat, precum și să-și creeze un cont personal pe Portalul unificat al serviciilor de stat și municipale.

"Pentru persoanele fără cetățenie <...> documentul unic este întocmit în baza informațiilor conținute în sistemul informațional de stat, conform cererii sale scrise, fără a oferi unei astfel de persoane poliță de asigurare medicală", se arată în proiectul de lege.

Documentul unic poate fi schimbat dacă cetățeanul străin și-a schimbat numele, prenumele, patronimicul, data nașterii sau sexul în timpul aflării sale în Rusia, se spune în proiectul de lege. Documentul necesită, de asemenea, înlocuirea în caz de pierdere a cetățeniei, deteriorare sau inadecvare pentru utilizare ulterioară, erori sau inexactități în înregistrare.

În același timp, proiectul de lege prevede cazuri în care migranții nu pot obține documentul unic, acțiunea acestuia fiind recunoscută ca nevalabilă sau suspendată. De exemplu, astfel de măsuri pot fi luate dacă un migrant a furnizat informații false despre el însuși sau a prezentat documente false. Documentul unic poate fi suspendat dacă migrantul rămîne în afara Rusiei mai mult de un an.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , migranți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
1075 locuitori

Gălăşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gălăşeni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîșcani și la 196 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1075 de oameni. Satul Gălășeni a fost menționat documentar în anul 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.