Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
15 ianuarie 2021, 12:20 Diaspora moldovenească views 4099
Sandu cere eliminarea schemelor de corupție din consulatele și ambasadele R.Moldova
15 ianuarie 2021, 12:20 Diaspora moldovenească views 4099

Sandu cere eliminarea schemelor de corupție din consulatele și ambasadele R.Moldova

Președintele Maia Sandu a adresat astăzi un mesaj corpului diplomatic, prin care a cerut să fie oprite schemele corupționale în cadrul misiunilor diplomatice.

”Schemele corupționale trebuie să dispară. Opriți-vă acum, cît încă nu este prea tîrziu”, a declarat Sandu.

Maia Sandu a declarat că își dorește ca în acest an să înceapă o pagină nouă în istoria RM. ”Este o bună oportunitate să reflectăm asupra rolului nostru ca țară, să ne cunoaștem mai bine pentru ca împreună să promovăm interesele RM”, a declarat Maia Sandu.

”Politica externă începe cu realitățile interne. Pe parcursul mai multor ani ați fost nevoiți să reprezentanți o țară despre care s-a vorbit în mare parte doar de rău. Este extrem de dificil să îți promovezi țara în astfel de condiții”, le-a spus Sandu ambasadorilor moldoveni.

Sandu a declarat că ambasadele și consulatele Republicii Moldovei trebuie să aibă grijă de cetățenii noștri, iar un obiectiv important pentru corpul diplomatic trebuie să fie dezvoltarea relațiilor cu partenerii noștri externi.

”Mă bucur să anunță să deblocăm relațiile cu vecinii noștri România și Ucraina. După o perioadă în care relațiile au fost înghețate am reușit să relansăm procesul de dialog politic cu aceste două țări prietene. Acum vom avea foarte mult de lucru pentru ca acest dialog politic să dea cît mai multe roade. Cred că acest partenerial transfrontalier poate aduce beneficii cetățenilor țărilor noastre. Trebuie să depunem eforturi maxime să identificăm pentru a construi cît mai multe poduri: diplomatice, culturale, energetice, feroviare ș.a.”, a mai spus Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , consulat , coruptie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
3108 locuitori

Trinca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Trinca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Drăghiște, la 25 km de orașul Edineț și la 40 de km de stația de cale ferată Lipcani. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3108 oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.