Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
15 februarie 2020, 12:20 Diaspora moldovenească views 4581
Dodon anunță cînd ar putea fi o nouă amnistie migrațională pentru moldovenii din Rusia
15 februarie 2020, 12:20 Diaspora moldovenească views 4581

Dodon anunță cînd ar putea fi o nouă amnistie migrațională pentru moldovenii din Rusia

Veste bună pentru moldovenii din Rusia, care au încălcat regimul de ședere. Problema ar putea fi soluționată, în scurt timp.

Președintele țării, Igor Dodon, a dat asigurări că va purta discuții cu autoritățile din Federația Rusă pentru a ajunge la o nouă înțelegere cu privire la amnistia migrațională pentru moldovenii care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Rusiei. Șeful statului a declarat în cadrul unei noi ediții a emisiunii "Președintele răspunde" că a primit un șir de solicitări din partea cetățenilor țării noastre cu rugămintea de a ajunge la o nouă înțelegere cu privire la amnistiere.

Pînă în prezent, președintele Dodon a ajuns la mai multe înțelegeri cu autoritățile din Rusia cu privire la amnistierea cetățenilor moldoveni care au încălcat regimul migrațional al Federației Ruse. "Din 2017 și pînă în prezent, au fost 3 sau 4 amnistii, cînd au fost iertate încălcările legislației migraționale a Rusiei de către cetățenii noștri", a declarat Dodon.

Președintele a dat asigurări că va purta discuții cu responsabilii de la Moscova în a doua jumătate a acestui an și a îndemnat cetățenii moldoveni care au încălcat regimul de ședere să se folosească de această șansă.

"Mă voi strădui în acest an să ajung la o înțelegere cu autoritățile din Rusia, dar vă îndemn să profitați de această amnistiere. Anul trecut am oferit această posibilitate tuturor să vină acasă, toate penalitățile au fost anulate, dar din păcate de amnistiere s-au folosit doar cîteva zeci de mii de cetățeni, însă acolo sînt 500-600 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova", a declarat președintele.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.