Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
12 septembrie 2019, 11:45 Diaspora moldovenească views 5679
În Nefteyugansk a avut loc festivalul interregional moldovenesc (Foto, Video)
12 septembrie 2019, 11:45 Diaspora moldovenească views 5679

În Nefteyugansk a avut loc festivalul interregional moldovenesc (Foto, Video)

La Nefteyugansk a avut loc primul festival interregional moldovenesc „Prietenia popoarelor", în cadrul căruia orașul a fost vizitat de artiști și reprezentanți oficiali din Moldova și Rusia, transmite Noi.md.

Potrivit autorităților locale, ideea organizării unui astfel de eveniment a apărut anul trecut, cînd la Nefteyugansk a venit primul secretar al Ambasadei Moldovei, Andrei Costin.

După ce anul 2019 a fost declarat Anul Moldovei în Rusia, la reuniunea Consiliului de coordonare a relațiilor interetnice și interreligioase, membrii comunității locale și-au anunțat intenția de a organiza un mare festival național la Nefteyugansk. Și în weekend-ul trecut, Piața Jubileului din Nefteyugansk s-a transformat într-un colț al culturii moldovenești: la festivalul „Prietenia popoarelor" au venit reprezentanți ai diasporei moldovenești din 24 de orașe ale Rusiei, artiști și politicieni din Moldova.

Timp de două zile, în piață au avut loc concerte, concursuri, master class-uri, precum și o degustare a bucatelor naționale. Vizitatorii au putut, de asemenea, să asiste la o nuntă moldovenească teatralizată, cu respectarea tuturor tradițiilor și ritualurile, precum și la o horă distractivă.

În plus, Nefteyugansk a fost vizitat și de delegația oficială a Republicii Moldova - reprezentanții ambasadei și parlamentarii au discutat cu șeful orașului, cu membrii comunității locale și cu deputații probleme de cooperare și de interacțiune culturală. În special, s-a propus organizarea regulată în Nefteyugansk a festivalului „Prietenia popoarelor".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , diaspora , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
4280 locuitori

Taraclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Taraclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4280 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.