Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
12 martie 2019, 16:17 Diaspora moldovenească views 15967
Cum a fost sărbătorit “Mărţisorul
12 martie 2019, 16:17 Diaspora moldovenească views 15967

Cum a fost sărbătorit “Mărţisorul" în Siberia (Foto)

Sărbătoarea culturii moldovenești "Mărţişor 2019" (sărbătorirea primăverii) a fost marcată, în acest an, şi în Siberia.

Potrivit Ministerului Politicilor Regionale din regiunea Novosibirsk (Federația Rusă), sărbătoarea culturii moldovenești "Mărţişor 2019" a avut loc în localitatea Bugotak, raionul Toguchin, regiunea Novosibirsk din FR.

Organizatori ai sărbătorii au fost GAUK NSO "Casa de Cultură Națională G.D. Zavolokin" împreună cu Centrul Național-Cultural Moldovenesc „Steaua polară" și cu administrația raionului Toguchin din regiunea Novosibirsk.

La sărbătoare au participat soliști și echipe de creaţie: GAUK NSO "Casa Națională de Cultură G.D. Zavolokin ", din Novosibirsk, din raioanele Toguchin și Moshovsk, precum și maeștrii de arte decorative şi aplicate.

În cadrul programului sărbătorii au fost prezentate: programul tematic "Paletă de primăvară"; expoziția de fotografii "Natura Moldovei"; o expoziție de creativitate națională și bucătărie moldovenească; master-class-ul "Mărţişoare cu mîinile proprii".

Ceremonia de deschidere și concertul de gală "HORA PRIMĂVERII" au avut loc cu participarea unor echipe de creaţie din regiunea Novosibirsk și orașul Novosibirsk. Toți participanții la sărbătoare au primit cadouri memorabile.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Martisor , diaspora , Siberia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.