Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
08 august 2018, 11:30 Diaspora moldovenească views 7348
Incendiul din Portugalia, văzut prin ochii unei moldovence
08 august 2018, 11:30 Diaspora moldovenească views 7348

Incendiul din Portugalia, văzut prin ochii unei moldovence

Niciun moldovean nu a avut de suferit în urma incendiilor don Portugalia. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de serviciul de presă al Ministerul Afacerilor Externe, Alexandru Roitman.

Însă sînt și conaționali care sunt afectați de incendiul devastator. „Situația este destul de complicată la sudul Portugaliei. Noi suntem la 30 de km de această regiune. În prezent sînt implicați în lichidarea incendiului 1207 pompieri și salvatori, 375 de autospecialeși 19 avioane și elicoptere", scrie fosta jurnalistă Marina Pînzaru, care se află acolo.

Incendiul a izbucnit vineri şi s-a extins în timpul weekendului din cauza valului de căldură care a cuprins Europa.

O persoană a suferit arsuri grave, iar alte 24 au fost tratate pentru arsuri minore şi inhalare de fum.

Regiunea Algarve a fost evacuată, iar autorităţile au comunicat că avioanelor de intervenţie ale pompierilor le este dificil să ajungă în zonă din cauza fumului. Focul arde pe dealurile deasupra coastei Algarve, o zonă populară printre turişti, iar fumul poate fi văzut de pe coastă.

Antonio Monteiro, şeful unui hotel din zonă, a declarat: "A trebuit să evacuăm toţi oaspeţii hotelului şi nu avem informaţii privind data la care vom redeschide".

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia , incendiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1440 locuitori

Lipoveni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Munteni, Schinoşica și Lipoveni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1440 de oameni. Satul Lipoveni a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.