Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
19 iunie 2018, 14:45 Diaspora moldovenească views 12296
Informații pentru cetățenii Moldovei cu domiciliul în Japonia
19 iunie 2018, 14:45 Diaspora moldovenească views 12296

Informații pentru cetățenii Moldovei cu domiciliul în Japonia

Pe data de 18 iunie 2018, la ora 7 și 58 minute, timp local, la Prefectura Osaka, a avut loc un puternic cutremur de pămînt cu magnitudinea de 6,1. Epicentrul se află în partea de nord a Prefecturii (la o adîncime de aproximativ 13 km).

Conform informațiilor disponibile, în rezultatul stihiei subterane, sînt morți și răniți, au fost înregistrate distrugeri. Autoritățile japoneze avertizează cu privire la posibilitatea unor replici repetate pe parcursul săptămînii următoare.

Informații referitor la cetățenii ruși morți sau răniți în instituțiile ruse de peste hotare nu au parvenit.

Ţinînd cont de cele menţionate mai sus, autoritățile recomandă respectarea unor măsuri sporite de prudență, inclusiv examinarea atentă a rapoartelor oficiale relevante și a recomandărilor părții japoneze. Dacă este necesar, să se adreseze pentru ajutor la Ambasada Republicii Moldova în Japonia.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Japonia , cutremur , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
948 locuitori

Voloave este un sat din cadrul comunei Parcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 948 de oameni. Satul Voloave a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.