Mergi spre compartimentul: Turismul în Moldova
26 mai 2023, 16:00 Turismul în Moldova views 14493
Redescoperă Moldova alături de Noi. Top cele mai frumoase și neobișnuite pensiuni turistice
26 mai 2023, 16:00 Turismul în Moldova views 14493

Redescoperă Moldova alături de Noi. Top cele mai frumoase și neobișnuite pensiuni turistice

Odată cu venirea pandemiei de COVID-19, moldovenii au învățat să redescopere Republica Moldova și organizează tot mai des tururi turistice prin tărîmul mioritic.

Mai jos Noi.md vine cu cîteva recomandări de pensiuni și vile turistice din țara noastră care îți pot asigura cel puțin un week end de vis.

Valea Stîncii

La poalele versanților seculari, pe malul bătrânului Răut, în mijlocul satului Trebujeni, pensiunea Valea vă va aminti de casa părintească, vă va ajuta să descoperiți tradițiile locale, să scăpați de grijile cotidiene și să vă bucurați de lucruri mărunte, dar importante.

Oaspeții au la dispoziție acces gratuit la internet WiFi, terasă și parcare privată gratuită. Prețul de cazare pentru o noapte este în jur de 34 de dolari.

Casa Agricultorului Vărzari

Casa Agricultorului Vărzari este situată în Butuceni și oferă o grădină. Toate camerele au TV cu ecran plat și canale prin satelit, bucătărie și baie privată. Oaspeții beneficiază de WiFi gratuit, terasă și parcare privată gratuită.

Prețul pentru cazarea unei familii cu doi copii pentru o noapte de cazare poate ajunge la 1400 de lei pentru casa de vacanță care este formată din două dormitoare și un living.

Vila Roz

Vila Roz, situată pe partea stângă la intrare în satul Trebujeni, Orhei, este înconjurată de privelişti, bogăţii naturale şi istorice, pe care le veţi putea savura din plin. Pensiunea se află pe malul râului Raut şi în apropierea complexului arheologic “Orheiul Vechi”.

Aici veţi putea face cunoştinţă cu tradiţiile neamului şi bucătăria naţională.

Vila Roz vă pune la dispoziţie două case cu toate comodităţile:

  • cazare în camere individuale sau de grup ( 4 camere a câte 2 persoane; o camera pentru 3 persoane şi o cameră pentru 5 persoane)
  • Wi-Fi
  • săli de baie partajate cu apă caldă terasă spaţioasă cu acces la grătar
  • curte şi grădină cu acces la râul Răut

Pachetele de cazare variază încep de la 150 - 200 de lei pentru camping și ajung la 700 de lei în cazul unei cazări cu mic dejun inclus.

Reședinta Rotundu

Situată în Butuceni, Reședința Rotundu oferă WiFi gratuit, iar oaspeții se pot bucura de un restaurant, bar și o grădină. Oaspeţii au la dispoziţie o saună.

Unităţile au aer condiționat, TV cu ecran plat, baie privată cu duș și uscător de păr, precum și patio.

Prețul pentru cazarea unei familie ajunge la 1200 de lei pentru o noapte.

Pensiunea Turistică "Casa Veche"

Cu o istorie fascinantă de peste 100 de ani, această pensiune care se află în Palanca te cucerește la prima vedere. Un gard tradițional din lemn și o poartă iscusit sculptată înconjoară proprietatea. Casa de bază, cu pereți din lut și un acoperiș de stuf, prezintă uși și ferestre albastre autentice, o mansardă din care vă puteți bucura de o vedere panoramică a satului și chiar o pivniță de piatră albă. De îndată ce intrați în curte, vă întâmpină copacul de pere, vechi de peste un secol, în care s-au integrat armonios câteva hamacuri pentru relaxare. Aici sînt organizate tururi vinicole și excursii la vinării.

Prețurile pentru cazare pornesc de le 55 de euro.

Vila Etnica

Vila Etnica are se află în Butuceni, Orhei, reprezintă un complex de cladiri arhitecturale unice pe terase de diferite niveluri, situat pe o bancă abrupt al râului Răut, la poalele stâncii, care amintește de un dragon de dormit, la marginea localității Butuceni, care este parte a unui rezervație unic natură istorică - Orheiul Vechi, păstrând naturale original frumusete si urme ale civilizatiilor antice.

Preturile de cazare încep de la 1300 de lei.

Duruita, camping la grote

Aici puteți să vă bucurați de camping alături de familie dar și de mai multe căsuțe de cazare. Zona este cu adevărat de poveste.

În rezultatul săpăturilor arheologice aici au fost descoperite pietrificaţii din epoca de gheaţă şi rămăşiţe ale unei civilizaţii străvechi, care au făcut-o cunoscută în lumea întreagă. Trebuie să menşionăm, că natura, relieful acestor locuri şi bogăţia monumentelor istorice şi arhitecturale uimesc pînă şi imaginaţia noastră. Trebuie să luăm în consideraţie, că la numai 12-15 km pe teritoriul raionului Glodeni este situată rezervaţia naturală „Pădurea domnească”, care este un teritoriu foarte atractiv pentru investiţii, în special, în obiecte turistice.

Prețul de cazare variază între 500-700 lei.

Lanţul calcarelor toltrice din această regiune, din apropierea lacului de acumulare Costeşti-Stânca, te face să crezi că aici totul este neschimbat de când e lumea și pământul.

Peșteră cu faimă internațională

Grota de lângă satul Duruitoarea Veche este o fostă așezare umană din perioada paleoliticului inferior. Faptul că aceasta a fost un adăpost natural al omului preistoric i-a și adus peșterii renume internațional.

„Casa Karaman”

„Casa Karaman” este o casă părintească în stilul moldovenesc național, construită acum aproximativ 100 de ani și care își păstrează farmecul rural, autenticitatea și arhitectura rurală a acelei vremi.

Tîrnauca, strada Pușkin 6 Tîrnauca, Stînga Nistrului, Moldova. Prețul de cazare poate ajunge la 37 de euro.

Pensiunea Vatra Strămoșească

Ospi­ta­li­tate, tra­di­ţii şi expe­rienţe unice –toate le găsiți la pensiunea "Vatra Strămoșească”. Proprietarul pensiunii, Moş Anton Lașcu, a transformat casa familiei, una din cele mai vechi din sat, într-un muzeu.

Casa însăși reprezintă un monument architectural dataе cu începutul sec.XIX. În muzeul de la Vatici își găsesc locul zeci de obiecte vechi cu valoare istorică: prosoape, covoare, păretare, o sal­tea umplută cu cânepă, veche de peste 100 de ani, oale dar și un cuptor, unde gospodinele coc plăcinte și sarmale. La Vatra Strămoșească oaspeții pot degusta bucate tradiționale, așa cum era pe vremea străbunilor și degustă vin în beciul casei. Pentru grupuri mari pot fi organizare ateliere de cioplit în lemn.

Crama Tudor

Pasiunea vinificatorului Tudor Aghenie, din Sadova, e una moștenită de la străbuni și numără cel puțin 6 generații de producători de vinuri de calitate. Atmosfera rustică de la Cramă e întregită de câteva căsuțe de lemn, aflate la marginea pădurii, chiar lângă podgorii, împodobite cu covoare și prosoape tradiționale originale, cu un cuptor pentru sarmale și plăcinte și o pivniță pentru vinuri – un refugiu perfect pentru musafiri și turiști. Inițial locul a fost botezat ” La Bordei”, fiind destinat odihnei lucrătorilor din podgorii. Astăzi locul a devenit atractiv pentru turiștii dornici de vinuri de calitate și bucate alese la cuptor, pregătite cu mare drag și măiestrie de către familia lui Tudor Aghenie.

Dacă dorești să fii trezit de melodiile păsărilor, de foșnetul codrului cu aerul lui veșnic înmiresmat, cele 2 camere din această căsuță, bine îngrijite, potrivite pentru 2 cupluri sau pentru o familie mai mare - ar fi o alegere bună pentru petrecerea unui weekend, departe de zgomotul urban, în mijlocul naturii.

Prețul unui tur pornește de la 18 euro.

Zavoiul Nistrului

Zavoiul_Nistrului este o pensiune aflată la o distanță de 135 km de Chișinău, în raionul Soroca, satul Egoreni, chiar la o margine de râu. Asta, pentru că la doar câțiva pași de vile este Râul Nistru, o porțiune deosebit de frumoasă și curată.

Pensiunea a fost lansată în toamna anului 2019. Este un complex destinat oamenilor care vor să uite de zgomotul orașului și de sarcinile de oficiu. Complexul dispune de mai multe căsuțe în două nivele cu priveliște panoramică, în care se pot caza patru adulți și cel puțin doi copii.

Tot aici puteți găsi foișoare, o piscină, mai multe saune, iar pentru revigorare și relaxare puteți face băi în butoaie cu apă caldă, o tradiție de îmbăiere japoneză care îți va face odihna mai plăcută. Tot aici, puteți avea și odihnă activă, fiind, un teren de fotbal și unul de tenis. Pe teritoriu se mai regăsește și o sală special amenajată pentru evenimente speciale.

Prețul chiriei unei căsuțe pornește de le 2000 de lei.

Casa din luncă

Casa din luncă înseamnă astăzi ospitalitate, bucătărie tradițională moldovenească, dar și o casă bătrânească veche de peste 80 de ani, șapte camere de cazare, foișoare și două încăperi pentru servirea mesei în perioada rece a anului, o terasă acoperită și un șemineu, cu vederea spre stânci, de toată admirația. Iar, din primăvară și până toamna, oaspeții pot sta și la o terasă rustică, acoperită cu stuf.

Tot aici, turistul poate merge singur în beci ca să-și ia murături din butoi, un borcan de compot sau vin în ulcior. Iar pe timp de vară, poate chiar să lucreze în grădină, dacă are plăcerea. Mai mult, vizitatorul poate culege fructe și legume sau, dacă este foarte harnic, poate chiar și să prășească. Gazdele îi oferă această experiență.

Costul cazării pornește de la 1000 de lei.

Pensiunea „Meșter-Faur”

În această vară vă puteți caza în casele din copac de pe malul Nistrului, construite de meșterul popular Pavel Taranu cunoscute sub denumirea pensiunea „Meșter-Faur” din Cioburciu. Pensiunea este deschisă pentru toți iubitorii de natură și este soluția perfectă pentru a uita de grijile cotidiene.

Locuințele, două la număr, au fost construite din materiale ecologice, sunt acoperite cu stuf și se află la o înălțime de 6 metri de asupra apei, iar fiecare cameră dispune de 2 paturi duble și o terasă în aer liber unde poate fi luată masa. Dacă ajungeți aici, neapărat trebuie să încercați și vestita zeamă din mai multe tipuri de pește, toți prinși din Nistru.

Pentru odihna activa, doritorii pot opta pentru pescuitul cu undița, plimbări cu barca, barca cu motor, caiacul, excursii la muzeul verde din regiunea Ștefan Vodă, mânăstirea Chițcani, vinăria Purcari și plimbări cu căruța prin pădure.

Hanul lui Hanganu

Pensiunea Hanul lui Hanganu este situată în Lalova, la 1 km de râul Nistru, şi oferă parcare privată gratuită.

Toate camerele au decor rustic și dulap. Baia privată include articole de toaletă gratuite. Este disponibil un lounge comun, cu TV.

În zonă se poate pescui.

Costul cazării într-o cameră single pornește de la 840 de lei.

Eco Vila

EcoVila - locul perfect pentru distracţii cu prietenii, evenimente importante, dar şi odihnă cu familia.

Nimic nu poate fi mai bun decît un răgaz pe meleagurile mirifice ale Orheiului Vechi, printre salcîmii şi stejarii seculari care calmează şi în acelaşi timp, emană o energie deosebită, înzestrînd cu puteri noi toată fiinţa din jur.

Prețurile de cazare pornesc aici de la 650 de lei.

Casa Mierii

Mierea moldovenească este naturală și gustoasă, iar familiarizarea cu procesul de producere este o experiență captivanta si unica. În satul Răciula, în imediata apropiere a mănăstiri cu acelasi nume, familia Stegărescu a deschis pensiunea “Casa Mierii”, unde oaspeții pot vedea o mică familie de albine prin peretele de sticla a unui stup.

Prețul cazării pornește de la 10 euro.

Casa părintească

Pensiunea "Casa Părintească" este situată în satul Palanca, raionul Călărași și este un adevărat muzeu al vieții rurale. Proprietara acesteia, dna Tatiana Popa, a transformat casa familiei sale într-un muzeu al meșteșugurilor. Muzeu afișează articole ale vieții tradiționale țărănești, inclusiv textile vechi, articole de uz casnic, unelte, fotografii și o varietate de materiale textile, cusături și țesături.

Prețul unei vizite pornește de la 18 euro.

Pensiune Beciul vechi din Mileștii Mici

Vizitând centrul istoric al satului Mileștii Mici rămîi impresionat de străduțele sucite, prospețimea aerului și curățenia și cumsecădenia gospodarilor de aici. Fiecare din săteni te salută și dacă este nevoie, îți oferă un pahar cu apă, compot sau vin. Mai mult, atmosfera de aici te face să hoinărești pe neuitate prin vatra satului.

Prețul cazării pornește de la 21 de euro.

Pensiunea ”Casa de sub stîncă”

Pensiunea "Casa de sub stâncă" și-a primit acest nume din cauza că se află sub cea mai frumoasă stâncă din sat. Pe lângă mâncare bună tradițională, plimbări cu căruța, dansuri și ateliere de gătit, aici veți putea să învățați să împletiți păpuși și pălării din pănușă - un vechi meșteșug tradițional.

Prețul cazării pornește de la 54 de euro.

Pastrav Moldovenesc

Departe de aglomerația de oraș, situată pe dealuri pitorești, care creează impresia unui adevărat sat de munte, găsim localitatea Naslavcea – cea mai nordică localitate din Republica Moldova. Aici se află unica păstrăvărie din țară - agropensiunea Pastrav Moldovenesc. Să ajungi până la fermă nu este deloc simplu: ultimii trei kilometri sunt o pantă abruptă, pe un drum de țară, care trece printr-o carieră de piatră de toată frumusețea.

În weekend, pensiunea din Naslavcea este vizitată de cel puțin 30 de persoane. Prețurile variază în funcție de spațiul închiriat. O odaie pentru trei persoane costă 1400 de lei și include dejunul și bazinul, iar o cameră pentru două persoane costă 1100 de lei. Pentru o cameră lux vizitatorii trebuie să scoată din buzunar 1250 de lei.

 

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.