Mergi spre compartimentul: Copiilor
27 decembrie 2020, 09:30 Copiilor views 3549
Tinerii vor putea accesa consultații juridice și psihologice gratuite
27 decembrie 2020, 09:30 Copiilor views 3549

Tinerii vor putea accesa consultații juridice și psihologice gratuite

Pe parcursul următoarelor patru luni, tineri din Republica Moldova vor putea accesa servicii de consultanță juridică și psihologică gratuite, oferite în cadrul unui proiect al Consiliului Național al Tineretului (CNTM), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului, consultațiile vor fi acordate, „pentru a fi mai aproape de tineri și a le oferi sprijinul necesar".

„Una dintre marile provocări ale acestui an este pandemia COVID-19, care a venit cu regulile sale și a dat planurile peste cap practic ale fiecăruia dintre noi. A trebuit să ne acomodăm rapid cu mediul online, iar tinerii au devenit suprasolicitați. Această trecere bruscă la o nouă realitate a cauzat stări depresive și anxietate, dar și nedreptăți pe plan profesional, și nu doar", se arată în comunicat.

Pe parcursul a patru luni, CNTM își propune să informeze peste 10 mii de tineri, în mediul online și offline, despre drepturile și obligațiile acestora în situații de criză și cum aceștia își pot apăra drepturile pe timp de COVID-19. De asemenea, tinerilor li se va oferi suport psihologic corespunzător, în funcție de solicitările pe care le au.

„Prin consultarea și asigurarea drepturilor tinerilor, proiectul „Justiție pentru TINEri" își propune să identifice drepturile și interesele legitime ale tinerilor, care au fost lezate și să contribuie la îmbunătățirea nivelului de cultură juridică al acestora", se arată în comunicat.

Pentru a beneficia de servicii gratuite ale unui psiholog, tinerii vor trebui să scrie la cntm.psihologie@gmail.com, iar pentru consultații juridice gratuite – la cntm.justitie@gmail.com.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

tineret , consultații , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.