Mergi spre compartimentul: Copiilor
05 februarie 2020, 16:43 Copiilor views 3124
Cum copiii moldoveni devin victimele pedofililor din străinătate
05 februarie 2020, 16:43 Copiilor views 3124

Cum copiii moldoveni devin victimele pedofililor din străinătate

Anual, în Moldova se înregistrează sute de cazuri de violență sexuală asupra copiilor. Asta în timp ce, din estimările specialiștilor, majoritatea absolută a incidentelor nu nimeresc în rapoartele poliției.

Experții constată că în țara noastră au luat amploare cazurile exploatării sexuale comerciale a copiilor de către străini.

Nu doar turiștii străini pot fi aventurieri sexuali – aceștia pot activa în cadrul diverselor proiecte și misiuni, sub acoperirea fondurilor umanitare, pentru ca să poată vizita regiunea atractivă pentru ei de mai multe ori pe an. Succesul unor astfel de escapade este condiționat de faptul, că în Moldova străinii adesea scapă de pedepsele aspre, pe care le-ar suporta în țara lor.

În opinia specialiștilor, autoritățile vor fi nevoite să revină la perfecționarea mecanismelor de pedepsire: trebuie să facem astfel încît responsabilitatea pentru aceste infracțiuni să fie inevitabilă, iar violatorii să nu profite de careva indulgențe de genul măsurilor blînde de reprimare, eliberare condiționat-anticipată, nemaivorbind de pedeapsa condiționată.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , victime

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
2295 locuitori

Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.