Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 februarie 2020, 11:30 Copiilor views 3510
Aproape 20% din instituțiile de învățămînt din Chișinău nu au autorizație sanitară de funcționare
04 februarie 2020, 11:30 Copiilor views 3510

Aproape 20% din instituțiile de învățămînt din Chișinău nu au autorizație sanitară de funcționare

61 dintre cele 328 de instituții de învățămînt din municipiul Chișinău, dintre care 10 grădinițe, nu au autorizație sanitară de funcționare.

Datele au fost prezentate de șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport (DGETS), în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei, notează Noi.md cu referire la agora.md.

Viceprimara capitalei, Angela Cutasevici, a spus că, în urma evaluărilor realizate la începutul anului școlar, au fost constatate o serie de neconformități sanitare: „Există depășirea normelor privind numărul de copii în clasă, aerisirea laboratoarelor de informatică, depozitul de medicamente pe care trebuie să-l aibă, s-au găsit medicamente pentru maturi și nu doze pentru copii, condițiile igienice nu corespundeau standardelor".

Aceasta a menționat că fiecare instituție a primit o listă de recomandări, menționînd că în două săptămîni toate instituțiile de învățămînt vor primi autorizațiile sanitare de funcționare.

Totuși, primarul Ion Ceban a cerut șefului DGETS să prezinte, în două săptămîni, o listă cu numele celor care trebuie sancționați și măsurile propuse.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
379 locuitori

Duruitoarea este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 379 locuitori. Satul Duruitoarea a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.