Mergi spre compartimentul: Copiilor
08 aprilie 2019, 12:52 Copiilor views 16660
Jumătate dintre copiii care merg în clasa întîi au fost înregistrați online
08 aprilie 2019, 12:52 Copiilor views 16660

Jumătate dintre copiii care merg în clasa întîi au fost înregistrați online

Din 1 aprilie, înregistrarea copiilor în clasa întîi este posibilă online pe site-ul escoala.chisinau.md.

Potrivit primarului general interimar al Capitalei, în doar cinci zile, pe această platformă au fost înregistrați jumătate din numărul total al copiilor care în toamnă ar urma să meargă la școală.

„În cinci zile de cînd e funcțonală platforma s-au înregistrat 50% dintre copii", a remarcat Codreanu în cadrul ședinței săptămînale de la Primărie.

Totodată, edilul a menționat că trebuie modificată metodologia de înscriere, astfel încît să se permită înregistrarea copiilor care la data de 1 septembrie nu au șapte ani împliniți.

„Ce facem cu acei copii care fac șapte ani pe 2 sau 3 septembrie? Va trebui să cerem Ministerului Educației să mopdifice Metodologia pentru Chișinău, astfel încît să poată fi înregistrați toți copiii născuți pînă la finele lunii noiembrie", a mai punctat Codreanu.

Cererile de înmatriculare a copiilor în clasa întîi pot fi depuse accesînd site-ul: escoala.chisinau.md.

Primăria municipiului Chișinău precizează că în anul de studii 2019-2020, în școlile din Capitală vor fi înscriși în clasa întîi aproximativ 8000 de copii. Conform datelor oficiale, în anul de învățămînt 2018-2019, 9.600 de copii s-au înscris în 136 de instituții de învățămînt primar și secundar, publice și private, fiind repartizați în 365 de clase.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

scoala , copii , online

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1967
Populația:
704 locuitori

Piatra Albă este un sat din cadrul comunei Mileştii Mici, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 704 oameni. Satul Piatra Albă a fost înființat în anul 1967.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.