Mergi spre compartimentul: Copiilor
07 septembrie 2018, 14:15 Copiilor views 16210
Elevii din clasa I vor studia o nouă disciplină
07 septembrie 2018, 14:15 Copiilor views 16210

Elevii din clasa I vor studia o nouă disciplină

Elevii din clasa I vor studia o nouă disciplină - Educația Digitală. Pentru predarea acesteia, profesorii din școlile din țară au primit 1850 de tablete. Cursul va fi obligatoriu pentru elevii din clasa I, iar pînă în clasa a șasea va fi opțional.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a afirmat că prin lansarea noului modul „începe o nouă eră în educația din țara noastră".

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că utilizarea pentru studii a gadgeturilor a fost pînă acum complet descurajată. „Tehnologiile sunt viitorul. Copiii noștri înțeleg acest lucru încă de mici. De ceva timp societatea noastră se află într-o situație paradoxală: deși încercăm să implementăm tehnologiile informaționale în majoritatea sectoarelor, ne plângem că fiii și fiicele noastre stau permanent cu nasul în gadgeturi. De aceea, am și promovat soluții educaționale inovative, dar cu impact rapid, care să asigure calitatea cunoștințelor și abilităților IT de la vîrstă timpurie", a menționat Chiril Gaburici.

Președintele Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC, Irina Străjescu, a specificat că sectorul TIC se confruntă cu un mare deficit de specialiști și este important ca instruirea copiilor în acest domeniu să înceapă încă din primii ani de școală. „Sistemul educațional este modernizat prin aplicarea metodelor noi, inovative, prin aplicarea tehnologiilor noi, și nu interzicerea lor în școli", a punctat sursa citată.

Lansarea modulului „Educație Digitală" încheie prima etapă a proiectului TWENTYTU. În luna iunie, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și Centrul de Instruire și Inovații TIC-TEKWILL au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru implementarea Educației Digitale în școli și parteneriat în cadrul programului TWENTYTU. În baza acestui parteneriat, a fost ajustată curricula școlară, elaborate suporturile didactice pentru profesori și manualul digital „Educația digitală" pentru clasa întâi.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

disciplina , copii , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.