Mergi spre compartimentul: Copiilor
17 iulie 2018, 14:15 Copiilor views 10543
Vestea ce îi va încînta pe elevi
17 iulie 2018, 14:15 Copiilor views 10543

Vestea ce îi va încînta pe elevi

Gata cu temele pentru acasă pentru elevii din clasele primare.

Acest anunț a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unui interviu acordat pentru "Sputnik Moldova."

Această inițiativă vine în ajutorul elevilor. „Ne-am propus ca în învățămîntul primar să renunțăm la temele pentru acasă. Ghiozdanele pline cu cărți, dar și faptul că elevii mici revin acasă și după-prînz trebuie să se așeze la masa de scris și să facă teme în continuu... nu este bine. Calitatea manualelor lasă de dorit. Și într-adevăr multe dintre ele necesită a fi schimbate sau îmbunătățite radical", a declarat Monica Babuc.

Potrivit ei, mai multe obiecte urmează să fie scoase și înlocuite cu discipline noi.

Monica Babuc: Copiii, chiar din clasele primare, vor avea introdusă în curricula școlară ore de robotică și de tehnologii informaționale. Cunoaștem că acum, din cea mai fragedă copilărie, copiii știu să mînuiască gadgeturile, iar uneori depășesc cu mult pe profesori. Ceea ce ne arată nouă ultimele realizări ale elevilor din Republica Moldova în materie de robotică, am avut și avem un proiect foarte bun pe care îl derulăm cu ajutorul Băncii Mondiale, în care copii noștri au arătat abilități foarte bune.

Sursa: moldova9.com

Cuvinte cheie:

elevi , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1082 locuitori

Sîrma este un sat şi comună din raionul Leova. Sîrma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Leova și la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1082 de oameni. Satul Sîrma a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.