Mergi spre compartimentul: Copiilor
17 iunie 2018, 12:00 Copiilor views 12656
Peste şapte mii de copii se odihnesc anual în instituţii de reconfortare ale CNSM
17 iunie 2018, 12:00 Copiilor views 12656

Peste şapte mii de copii se odihnesc anual în instituţii de reconfortare ale CNSM

Peste şapte mii de copii, inclusiv trei mii cu finanţare de la bugetul de stat, se odihnesc anual în cele trei instituţii de reconfortare pentru copii aflate în gestiunea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor. Costul unei zile de odihnă pentru un copil este de 175 de lei.

CNSM are în gestiune taberele „Campingul" şi „Perlele Nistrului" din oraşul Vadul lui Vodă şi „Dumbrava Albă", amplasată în municipiul Bălţi. În modernizarea imobilelor din Vadul lui Voda, în ultimii cinci ani au fost investite sume care se ridică la 20 de milioane de lei.

Într-un răspuns oferit Agenţiei de presă IPN, preşedintele CNSM, Oleg Budza, a menţionat că instituţiile de reconfortare pentru copii din Vadul lui Vodă nu generează profituri. Perioada activă este de doar trei luni, iunie-august, iar cheltuielile de întreţinere a imobilelor sunt suportate întreg anul. Pe lângă aceasta, Primăria Vadul lui Vodă solicită în judecată Confederației Naționale a Sindicatelor să plătească 3,2 milioane de lei pentru folosirea terenurilor aferente imobilelor.

CNSM are în gestiune şi trei sanatorii: „Nufărul Alb" din Cahul; Staţiunea Balneoclimaterică Codru din Hârjăuca, Călăraşi, şi Staţiunea Balneară Bucuria-Sind din Vadul lui Vodă. Organizarea tratamentului balneosanatorial în aceste trei sanatorii permite anual întremarea sănătăţii a peste 23 de mii de cetăţeni.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

copii , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.