Mergi spre compartimentul: Copiilor
10 august 2017, 15:00 Copiilor views 5628
Copiii din ţară continuă să fie exploataţi prin muncă
10 august 2017, 15:00 Copiilor views 5628

Copiii din ţară continuă să fie exploataţi prin muncă

În perioada verii au fost înregistrate mai multe cazuri de exploatare a copiilor prin muncă, potrivit avocatului poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu.

Maia Bănărescu susţine că acest fenomen este greu de monitorizat, mai ales atunci cînd copiii sunt folosiţi la munca din gospodărie, dar şi pe câmpuri. Mai grav este că fenomenul de exploatare a copiilor prin muncă este perceput de părinţi ca o normalitate, mai ales de către cei din localităţile rurale, iar majoritatea cazurilor nu sunt raportate.

„Aş vrea să mă axez pe activităţile copiilor în gospodăriile părinţilor şi antrenarea lor în alte munci în afara gospodăriilor părinţilor cum este oieritul, muncile în cîmp alături de părinţi sau fără părinţi. Republica Moldova fiind o ţară agrară, foarte des munca copiilor se foloseşte în lucrările agricole", a declarat Maia Bănărescu.

Un studiu privind exploatarea copiilor prin muncă urmează a fi realizat de avocatul poporului pentru drepturile copilului în anul 2018.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

copii , munca , exploatare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
546 locuitori

Bobletici este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Sîngerei şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Bobletici a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.