Mergi spre compartimentul: Copiilor
18 iunie 2016, 15:53 Copiilor views 6746
China a făcut o donaţie de carte Bibliotecii „Ion Creangă”
18 iunie 2016, 15:53 Copiilor views 6746

China a făcut o donaţie de carte Bibliotecii „Ion Creangă”

Ambasada Chinei în Republica Moldova a donat Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă" circa 50 de titluri de carte despre cultura, istoria şi geografia Republicii Chineze. Cele peste 400 de cărţi, care sunt în limbile – rusă şi engleză, urmează să fie distribuite în filialele bibliotecii, transmite IPN.

Zhang Yanjun, secretar de gradul I al Ambasadei Chinei la Chişinău, a menţionat că cele 400 de cărţi au fost alese riguros pentru oferi cunoştinţe cât mai vaste despre China, ţara cu o civilizaţie de peste cinci milenii. „Cartea este o fereastră mică prin care vezi lumea întreagă. Eu sper că aceste cărţi vor deschide şi pentru voi geamul spre cunoaşterea culturii, tradiţiilor, diverselor obiceiuri populare din China. Am ferma convingere că posedând cunoştinţe, veţi putea deveni şi voi promotori ai culturii şi prieteniei dintre cele două popoare – China şi Moldova", a afirmat Zhang Yanjun.

Şefa Direcţiei municipale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a menţionat că această donaţie va oferi posibilitatea copiilor să cunoască multiplele descoperiri ale civilizaţiilor chineze. Şefa Direcţiei a afirmat că în municipiul Chişinău sunt mai multe instituţii de învăţământ şcolar şi preşcolar unde se învaţă limba chineză, ceea ce contribuie la cunoaşterea mai îndeaproape a culturii şi tradiţiilor chinezeşti.

Cărţile donate de Ambasada Chinei în Republica Moldova vor fi distribuite diferitor filialele ale Bibliotecii.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

ambasada , China , carte , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1402 locuitori

Dominteni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dominteni, Văleni și Mihăileni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 166 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Dominteni constituia 1402 locuitori.Satul Dominteni a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.