Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 noiembrie 2021, 15:00 Diaspora moldovenească views 3324
La Chișinău a avut loc o rundă de consultări consulare moldo-cehe
25 noiembrie 2021, 15:00 Diaspora moldovenească views 3324

La Chișinău a avut loc o rundă de consultări consulare moldo-cehe

La ministerul de externe s-au desfășurat consultări consulare moldo-cehe, delegația Republicii Moldova fiind condusă de secretarul general Eugeniu Revenco, iar delegația cehă de Martin Smolek, viceministru responsabil de dosarul juridic și consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe.

În cadrul consultărilor au fost abordate subiecte ce țin de gestionarea situațiilor de criză, inclusiv pe perioada pandemiei COVID-19, necesitatea consolidării și dezvoltării capacităților departamentelor consulare, dar și a centrelor de apel, regulile de călătorie și protejarea intereselor cetățenilor în contextul migrației de muncă.

În acest sens, părțile au realizat un schimb de experiență în ceea ce privește managementul instrumentelor aplicate în gestionarea crizei pandemice, mecanismele de conlucrare între instituțiile ambelor state, precum și modalitățile de eficientizare a acestora.

Interlocutorii și-au exprimat interesul pentru consolidarea cooperării bilaterale consulare, în vederea identificării posibilităților de perfecționare a personalului detașat pe funcții consulare, precum și îmbunătățirea procedurilor interne de lucru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Cehia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1967
Populația:
704 locuitori

Piatra Albă este un sat din cadrul comunei Mileştii Mici, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 704 oameni. Satul Piatra Albă a fost înființat în anul 1967.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.