Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 iulie 2021, 11:00 Diaspora moldovenească views 2784
Buletinele de vot pentru diaspora, tipărite
01 iulie 2021, 11:00 Diaspora moldovenească views 2784

Buletinele de vot pentru diaspora, tipărite

Au fost tipărite cele 726 700 de buletine de vot care urmează să fie trimise la secțiile de votare ce vor fi deschise peste hotarele R. Moldova.

Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale, buletinele de vot pentru secțiile de votare din străinătate au fost deja tipărite. „Combinatul Poligrafic Chișinău ne-a anunțat că au fost tipărite și împachetate 726 700 de buletine de vot destinate secțiilor de vot care vor fi deschise peste hotare", a declarat Dorin Cimil, citat de presa de la Chișinău.

Oficialul a adăugat că a primit din partea Ministerului de Externe de la Chișinău informația potrivit căreia această instituție a început pregătirea valizelor diplomatice cu care vor fi trimise buletinele de vot și resursele financiare destinate retribuirii personalului secțiilor de votare ce vor fi constituite peste hotare.

Președintele CEC a mai precizat că toate cele peste 3,5 milioane de buletine de vot care vor fi folosite la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi livrate către CEC la data de 8 iulie.

Amintim că, la alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova vor participa 23 de concurenți electorali, printre care 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Sursa: infoprut.ro

Cuvinte cheie:

Buletin de vot , diaspora , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.