Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 octombrie 2020, 14:00 Diaspora moldovenească views 4618
În capitala Lituaniei a fost instalată placa „Strada Moldovei” (Foto)
02 octombrie 2020, 14:00 Diaspora moldovenească views 4618

În capitala Lituaniei a fost instalată placa „Strada Moldovei” (Foto)

La Vilnius, Lituania, a fost instalată o placă cu numele „Strada Moldovei”, informează Noi.md.

Echipa ambasadei a participat astăzi, 1 octombrie, alături de membrii diasporei, președinta Asociației „Dacia”, Lucia Bartkiene, Consilierul municipal, Gediminas Jaunius, Ambasadorul Romîniei la Vilnius, Cosmin Dinescu și alți invitați la ceremonia de instalare a plăcii cu numele ”Strada Moldovei” în capitala Lituaniei.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la recunoașterea de către Republica Moldova a independenței Lituaniei.

La 31 mai 1990, primul Parlament al Republicii Moldova a fost primul în lume care a recunoscut de facto restaurarea statului independent lituanian.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Lituania , strada , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.