Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 septembrie 2020, 11:00 Diaspora moldovenească views 4639
Ce categorii de cetățeni ai Moldovei pot intra legal în Rusia
25 septembrie 2020, 11:00 Diaspora moldovenească views 4639

Ce categorii de cetățeni ai Moldovei pot intra legal în Rusia

Diaspora moldovenească din Sankt Petersburg a pregătit pentru compatrioții noștri un nou videoclip util, din care putem afla ce categorii de cetățeni străini și în baza la ce temei au dreptul să intre legal în Rusia, începînd cu toamna anului 2020.

În special, potrivit unei dispoziții a guvernului rus privind restricționarea temporară a intrării în Federația Rusă a cetățenilor străini, începînd cu toamna anului 2020, legal în Federația Rusă pot intra numai acele categorii de cetățeni care fac obiectul următoarelor criterii:

1. Persoanele care dețin cetățenie rusă, precum și permis de ședere.

2. Persoanele și rudele lor apropiate, care participă la Programul de Stat de relocare voluntară, care locuiesc peste hotare.

3. Persoanele care tranzitează țara prin punctele aeriene de trecere a frontierei, fără a ieși în afara lor.

4. Rudele directe ale cetățenilor Federației Ruse: părinți, copii, soți, tutori, cu condiția ca acestea să prezinte documente sau copii ale documentelor care confirmă rudenia.

5. Persoanele care vin cu scop de tratament în Federația Rusă.

6. Persoanele care intră în Rusia, cu scopul de a avea grijă de rude directe.

Membrii diasporei moldovenești din Sankt Petersburg au atenționat cetățenii că, dacă în perioada restricțiilor cetățeanul Moldovei nu are temei legal de intrare în Federația Rusă, însă există posibilitatea de a utiliza vreo schemă de intrare ilegală în Rusia, această metodă de intrare în situația actuală ar putea fi o mare greșeală pentru cetățeanul Moldovei. O astfel de metodă de intrare este clasificată drept o trecere ilegală a frontierei și, conform articolului 322 din Codul penal al Federației Ruse, un cetățean străin poate fi pedepsit cu o amendă de pînă la 200 de mii. ruble, sau muncă forțată de pînă la 2 ani, sau închisoare de pînă la 2 ani. Dacă luăm în considerare faptul că un număr foarte mare de străini, plecînd acasă, nu au putut să se întoarcă în Rusia, organelor de control le va fi acum mult mai ușor să-i detecteze pe migranții ilegali prin verificarea elementară a documentelor.

Membrii diasporei moldovenești din Sankt Petersburg au mai menționat că un factor important care induce în eroare cetățenii noștri este informația privind reluarea în viitorul apropiat a comunicațiilor de transport pasageri. Ei au precizat că reluarea transportului de pasageri nu are legătură cu slăbirea restricțiilor de intrare în Federația Rusă, în legătură cu care, o atenție deosebită cetățenii străini ar trebui să acorde anume dispoziției însăși a guvernului Rusiei privind restricțiile temporare de intrare în Federația Rusă pentru cetățenii străini, și nu la deschiderea comunicațiilor aeriene.
"Puteți că ajungeți cu succes la granița Federației Ruse, însă acolo ați putea fi trimiși ușor înapoi, deoarece conform hotărîrii temporare, cetățenilor străini de categoria dvs, intrarea în țară este temporar limitată", au subliniat autorii videoclipului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1105 locuitori

Goian este un sat din cadrul comunei Ciorescu, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1105 locuitori. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.