Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 martie 2020, 18:15 Diaspora moldovenească views 4177
Militarii moldoveni din Kosovo au transmis un mesaj celor de acasă (Video)
18 martie 2020, 18:15 Diaspora moldovenească views 4177

Militarii moldoveni din Kosovo au transmis un mesaj celor de acasă (Video)

Militarii din cel de-al 12-lea contingent al Armatei Naţionale, aflați în operaţiuni de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, au transmis cetățenilor de acasă să se supună măsurilor impuse de autorități pentru a combate mai repede situația epidemiologică din țară.

Într-un mesaj emis de Armata Națională, Ion Cozaru se adresează tuturor cetățenilor din Republica Moldova și le solicită să fie responsabili în perioada respectivă, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

„Chiar dacă sîntem la datorie departe de casă, sîntem îngrijoraţi de pandemia cu care se confruntă o lume întreagă, inclusiv Republica Moldova. Noi sîntem bine, iar celor dragi le transmitem să fie responsabili şi să respecte cu stricteţe cerinţele specialiştilor. Doar împreună vom reuşi să combatem acest virus”, a spus Ion Cozaru în mesajul său adresat cetăţenilor moldoveni.

 

Militarii moldoveni desfăşoară activităţi de patrulare în regiune, pază a obiectivelor strategice, serviciu la punctele de control şi trecere, precum şi cercetarea genistică a teritoriului. Totodată, aceștia respectă toate normele sanitare şi de igienizare în timpul aflării la post sau în serviciu, spune comandantului contingentului, locotenent-colonel Ion Cozaru

Contingentul KFOR-12 este format din 41 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti, un pluton de 33 de infanterişti şi un ofiţer de stat major. Contingentul a plecat în Kosovo în luna decembrie 2019 şi se va afla acolo pînă în iunie curent.

În Republica Moldova au fost înregistrate, pînă astăzi 30 de persoane diagnosticate cu Covid-19.

Astăzi, primul deces de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

militari , Kosovo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
1082 locuitori

Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.