Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2020, 16:45 Diaspora moldovenească views 4678
Moldovenii vor putea obține cetățenia rusă în doar trei luni
12 februarie 2020, 16:45 Diaspora moldovenească views 4678

Moldovenii vor putea obține cetățenia rusă în doar trei luni

Duma de Stat a FR a adoptat în a doua lectură un proiect de lege care stabilește un termen unic pentru obținerea cetățeniei pentru vorbitorii nativi de limba rusă din țările fostei URSS.

Documentul corespunzător este publicat pe site-ul oficial al Dumei de Stat din Rusia.

"Prin proiectul de lege adoptat astăzi în a doua lectură, stabilim un termen unic pentru examinarea cererilor de admitere la cetățenia rusă în procedură simplificată, depusă în țara noastră, pînă la trei luni de la data depunerii. În conformitate cu legislația în vigoare, examinarea acestor cereri durează pînă la șase luni”, a declarat președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin.

"Simplificăm procedura de obținere a cetățeniei ruse și-i scutim de tărăgăneala birocratică pe compatrioții vorbitori de limbă rusă și cetățenii din fostele republici sovietice care locuiesc deja în țara noastră sau se asociază cu Rusia”, a mai menţionat președintele Dumei de Stat.

El a menționat că „Duma de Stat a implementat în mod constant inițiative menite să sprijine compatrioții noștri: au fost deja luate o serie de decizii importante care au făcut posibil ca aproape cinci sute de mii de imigranți din Ucraina, Belarus, Armenia și alte foste republici sovietice să devină cetățeni cu drepturi depline în Rusia doar în anul 2019”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pasaport , cetatenie , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.