Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 septembrie 2019, 11:30 Diaspora moldovenească views 6641
C​itește cu atenție contractul de angajare la muncă peste hotare (Video)
11 septembrie 2019, 11:30 Diaspora moldovenească views 6641

C​itește cu atenție contractul de angajare la muncă peste hotare (Video)

Centrul Internațional „La Strada" revine cu faza a doua a campaniei de informare pentru cetățenii Republicii Moldova, femei și bărbați, aflați în căutarea unui loc de muncă peste hotare.

Spotul, care a fost lansat astăzi, vine să scoată în vileag principalele greșeli pe care le comit concetățenii noștri, care ajung victime ale agenților intermediari de rea credință. Iar un lucru trebuie să fie memorat de toți cei care își doresc să meargă la muncă peste hotare: fiecare cuvînt dintr-un acord pe care-l semnează, fie el scris cu litere mărunte sau mășcate, contează.

Atît echipa Liniei Fierbinți pentru migrație sigură și anti-trafic 0 800 77777, cît și poliția și alte autorități au înregistrat sute de cazuri în care persoanele au trebuit să întoarcă sume considerabile firmei intermediare, și-au pus casa și gospodăria în gaj, au întors datorii despre care nici nu au știu că le au. Acest lucru s-a întîmplat, întîi de toate, din cauza lacunelor serioase pe care le înregistrează statul Republica Moldova la capitolul reglementarea cadrului legal de activitate a agențiilor intermediare. Dar nici spiritul de vigilență al fiecăruia dintre noi nu trebuie neglijat. În orice situație confuză, pentru a evita riscurile unei angajări ilegale peste hotare și consecințele care ar putea urma, puteți suna la Linia Fierbinte pentru migrație sigură și anti-trafic 0 800 77777.

Urmare a primei etape a campaniei (martie-iunie 2019), într-un raport calitativ al apelurilor la Linia Fierbinte, am descris în amănunt riscurile pe care și le asumă cetățeanul moldovean în momentul în care hotărăște să emigreze ilegal, raționamentele care stau la baza deciziei sale, dar și metodele de manipulare la care recurg agenții intermediari de angajare în cîmpul muncii peste hotarele țării. Versiunea integrală a raportului „Migrația cetățenilor Republicii Moldova în scop de muncă: riscurile asociate traficului de ființe umane și muncii forțate. Concluzii și observații post-campanie națională de informare" poate fi accesat aici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1580 locuitori

Işnovăţ este un sat şi comună din raionul Criuleni. Işnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1580 de oameni. Satul Işnovăţ a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.