Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 septembrie 2012, 11:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4575
01 septembrie 2012, 11:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4575

Un salon internaţional de carte a fost inaugurat la Chişinău

Peste 5 mii de titluri de carte sînt expuse la Chișinău, în perioada 31 august-4 septembrie, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte. Evenimentul a fost inaugurat ieri, la Biblioteca Naţională, comunică MOLDPRES.

Alexe Rău, directorul bibliotecii a menţionat că actuala ediţie reuneşte edituri din 18 state. Pentru prima dată la salon participă Azerbaidjanul.

Boris Focşa, ministru al Culturii a subliniat că Salonul Internaţional de Carte este unul deosebit. "Acest templu al culturii, Biblioteca Naţională, integrează în cadrul manifestării toate segmentele de cultură", a adăugat ministrul.

Actuala ediţie a salonului este dedicată împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Naţionale şi Anului Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

În cadrul salonului, vor avea loc peste 30 de acţiuni culturale, între care lansarea Muzeului virtual al Bibliotecii Naţionale, expoziţia "Două vieţi la unison, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici", va fi prezentat topul celor mai citite cărţi ale anului 2011 etc.

Salonul Internaţional de Carte are loc în cadrul Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii, ediţia a II-a. Festivalul se va desfăşura începînd cu 31 august, în toate localităţile din republică, unde există o bibliotecă publică.

Cuvinte cheie:

educatie , literatura , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.