Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 iunie 2019, 10:20 Diaspora moldovenească views 4546
Maia Sandu - despre ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim
21 iunie 2019, 10:20 Diaspora moldovenească views 4546

Maia Sandu - despre ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Prim-ministrul Maia Sandu a fost întrebată dacă Republica Moldova îşi va muta totuşi Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim sau nu.

Drept răspuns, Maia Sandu spune că atunci cînd a venit în clădirea Guvernului nu a găsit niciun document în acest sens, ci a existat doar un... comunicat de presă.

„Nu am găsit niciun document, cînd am ajuns în casa Guvernului. Se pare că nu a existat o asemenea decizie. Nu există niciun document scris, a existat doar un comunicat de presă, respectiv u există o asemenea decizie şi nu se mută ambasada", a spus Sandu la TVR Moldova.

Întrebată cum este posibil una ca asta, Maia Sandu sugerează că întrebarea trebuie adresată fostei guvernări.

Amintim că pe 11 iunie, deşi Guvernul Sandu fusese deja investit, Pavel Filip şi echipa sa guvernamentală au decis transferarea ambasadei Republicii Moldova din oraşul Tel Aviv la Ierusalim.

Deputaţii PSRM şi ai blocului ACUM au spus însă că decizia privind mutarea Ambasadei la Ierusalim este o eroare dipolomatică, făcută pentru a atrage bunăvoinţa SUA.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

Ierusalim , ambasada , Maia Sandu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.