Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 mai 2019, 14:40 Diaspora moldovenească views 17811
Zilele culturii moldovenești în Belarus (Foto)
29 mai 2019, 14:40 Diaspora moldovenească views 17811

Zilele culturii moldovenești în Belarus (Foto)

În perioada 24-25 mai 2019, în or. Gomel au avut loc Zilele Culturii Republicii Moldova la Gomel - primul eveniment regional organizat pe platforma ediției a XX-a a Expoziției Internaționale Universale Specializate „Весна в Гомеле - 2019" în parteneriat cu Comitetul Executiv al reg. Gomel și or. Gomel și Filiala Gomel a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Belarus.

Festivalul a adunat două componente distincte: promovarea potențialului economic și promovarea valorilor cultural-artistice ale Republicii Moldova, informează Noi.md.

Astfel, pe parcursul celor două zile ale evenimentuluiб pe platourile artistice au evoluat cu un program cultural-artistic colectivele de artiști amatori din diaspora moldovenească. Vizitatorilor li s-a oferit posibilitatea să participe la atelierul de preparare a bucatelor tradiționale moldovenești - mămăliga și master-clasul de dansuri populare, să viziteze „Casa mare" improvizată și să urmărească măiestria fierarului Mihail Dedeșcu.

Vinificatorii din Republica Moldova și-au prezentat vinurile sale potențialilor parteneri, dar și publicului larg, au fost organizate degustări și prezentări cu comercializarea producției. În total, la eveniment a fost prezentată producția vinicolă a 4 vinării din zona de sud a Republicii Moldova. De asemenea, în vederea aprofundării relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două state, inclusiv la nivel interregional, în cadrul evenimentelor respective a avut loc semnarea Acordului de stabilire a relațiilor de prietenie și înfrățire între raionul Vulcănești (Republica Moldova) și raionul Mozîri (Republica Belarus).

Evenimentul a deschis noi oportunități pentru extinderea cooperării și promovarea Republicii Moldova peste hotarele țării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Belarus , diaspora , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.